Analyse med Temperaturprogrammeret Kemisk Adsorption

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

Analyse med Temperaturprogrammeret Kemisk Adsorption

Vil du kende de kemiske egenskaber i dit materiale, når det udsættes for en gas eller dampe?

Kemisk adsorption eller kemisorption, er hvor et stof bindes via kemiske bindinger til en metallisk overflade. Adsorption vil ofte være en effektiv metode til at opkoncentrere værdifulde stoffer eller fjerne uønskede stoffer. F.eks. anvendes adsorption til genvinding af organiske dampe fra udstødningsgasser, affarvning af spiseolie eller filtrering i gasmasker. Adsorption er også en vigtig delproces indenfor heterogen katalyse, som er forudsætningen for en væsentlig del af den kemiske industri.

Temperaturprogrammeret kemisk adsorption (TPR, TPO, TPD)

Temperaturprogrammeret kemisk adsorption giver information om adsorptionsstyrken under en forhøjet temperatur, også kendt som temperaturprogrammeret reduktion (TPR), temperaturprogrammeret oxidation (TPO) eller temperaturprogrammeret desorption (TPD). TPR bestemmer antallet af reducerbare elementer, der er til stede i materialerne, og afslører temperaturen hvor reduktionen finder sted. TPO undersøger i hvilket omfang materialet kan oxideres og måler reduktionsgraden af visse oxider. TPD bestemmer antallet, typen og styrken af de aktive sites, der er tilgængelige på materialeoverfladen ved at måle mængden af gas, der desorberes ved forskellige temperaturer.

Vi kan tilbyde følgende analyser:

  • Analyse af den kemiske adsorption på metalliske arter i et materiale til forskellige gasser under dynamiske eller statiske forhold
  • Analyse af materialet egenskab til at reducere til et reducerende gasmolekyle (f.eks. Brint)
  • Analyse af et molekyles bindingsstyrke til et specifikt sted og scanning af heterogenitet af metalsteder
  • Identificer overfladens surhedsgrad
  • Undersøg materialestabiliteten gennem dens evne til at udføre oxidations-/reduktionscyklusser
  • Identificer det metalliske overfladeareal, densitet og partikelstørrelse af et materiale (f.eks. For metalpartikler på et overfladeareal)

Kombinerede analysemetoder giver de bedste resultater:

Hos Nanoproduktion og Mikroanalyse på Teknologisk Institut, kan vi kombinere resultater fra flere forskellige stat-of-the-art analyseinstrumenter og hermed tilbyde dig et design af analyser der er tilpasset lige netop dit materiales betingelser, med en kort leveringstid.

Krav til materialet

Vores instrument kan analysere på både pulvere og faste materialer. Et eksempel kunne være en fast form belagt med et porøst materiale eller komprimerede materialer i form af en kugle eller pille.

Vores analyseinstrumenter: