Materialers porøsitet og overfladeareal (BET)

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

Materialers porøsitet og overfladeareal (BET)

Vil du gerne forstå og forbedre dit produkt med nano- eller mikrostrukturer?

Så lad vores specialister hjælpe dig. Her på Teknologisk Institut kan vi hjælpe dig med at bestemme dit produkts fysiske egenskaber med et bredt udvalg af avanceret udstyr.

Kviksølvporosimetri

Kviksølvporosimetri er en effektiv og hurtig karakteriseringsteknik til at studere materialers porøsitet. Vi kan hjælpe dig med at undersøge produktets egenskaber med hensyn til porestørrelser, fordeling af porestørrelser, overfladeareal samt porevolumen. Disse parametre er afgørende egenskaber, der bestemmer ydeevnen af dit materiale til din specifikke applikation.

Teknikken anvender kviksølv, som er en fugtfri væske med en høj overfladespænding, hvilket gør den ideel til at studere porøsitetsegenskaber som funktion af et eksternt tryk. På en måling kan højtryks kviksølvsindtrængen måle porestørrelser fra nanometer til flere hundrede mikrometer. Kviksølvporosimetri kan derfor give dig den komplette poreanalyse af dit produkt.

Teknikken anvendes ofte til

  • Katalysematerialer, hvor aktiviteten er relateret til porøsiteten
  • Olieindvinding, hvor de geologisk forhold er yderst vigtige
  • Elektronik, som f.eks. batteriplader eller elektroder
  • Materialeresistens, såsom undersøgelse af korrosionshastigheder

Fysiosorption analyse (BET)

For materialer i nanometerskalaen kan vi tilbyde at analysere porøsiteten og overfladearealet med gas-fysiosorption, også kendt som BET analyse. Her anvendes nitrogen gas til at måle materialets overfladeareal og porøsitet.

Med disse to teknikker kan vi hjælpe dig med:

  • Porestørrelsesfordeling
  • Det totale porevolumen
  • Det totale poreoverfladeareal
  • Middelporediameter
  • Densiteten af prøven (bulk og tilsyneladende)

Kombinerede analysemetoder giver de bedste resultater

Hos Nano Produktion og Mikroanalyse ved Teknologisk Institut har vi mere end 25 års erfaring med at løse karakteriseringsopgaver for vores kunder.

Vi kombinerer ofte resultater fra flere forskellige typer af state-of-the-art karakteriseringsudstyr og vi kan tilbyde dig et design af eksperimenter, der passer til dine materialers krav, med kort leveringstid.

For mere information, kontakt Christoffer Mølleskov Pedersen, chm@teknologisk.dk