Materialers porøsitet og overfladeareal (BET) - Casestudie: Porøsitet af coatings

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

Materialers porøsitet og overfladeareal (BET) - Casestudie: Porøsitet af coatings

Vil du gerne forstå og forbedre dit produkt med nano- eller mikrostrukturer?

Så lad vores specialister hjælpe dig. Her på Teknologisk Institut kan vi hjælpe dig med at bestemme dit produkts fysiske egenskaber med et bredt udvalg af avanceret udstyr.

Case

I dette casestudie undersøges porøsiteten af ​​en cordierit monolit belagt med en katalysator på aluminiumoxidbaseret washcoat, anvendt til udstødningsgasbehandling. Supportens porøsitet påvirker udstødningsgassens evne til at komme ind i washcoat materialet og interagere med katalysatorpartiklerne. Påføring af mere end et washcoat lag kan påvirke coatingens endelige porøsitet.

I denne undersøgelse har coatingen to porøsitetskarakteristika; nanoporøsitet og makroporøsitet. Nanoporøsitet beskriver nanoporerne indeni selve washcoat partiklerne, mens makroporøsitet beskriver pakningen af disse partikler. 

Resultat

Resultatet af undersøgelsen viser at størrelsen af nanoporerne var konstant mens mængden af ​​nanoporer øges med antallet af washcoat lag. Størrelsen af makroporerne falder med øget mængde af coating, hvilket indikerer at coatingen er pakket tættere. Dette antyder at coatingen bliver mere kompakt jo tykkere coatingen er, selvom porøsiteten af selve partiklerne ikke ændres.  

Et afgørende fund, da katalysatorens ydeevne afhænger af porøsiteten, og et optimalt coatinglag med dette washcoat materiale kan herved defineres.

illustration der viser lag med coatings og måling af porøsitet af coatings

Denne metode kan bruges til at undersøge porøsiteten af coatinglag i flere forskellige anvendelser eller industrier, fra farmaceutiske produkter til plast, membraner, maling m.m.