Genanvendelse af farvede glasskår - Projektet

Claus  Pade

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 83.

Genanvendelse af farvede glasskår - Projektet

Projektet blev gennemført i 2003 med Teknologisk Institut, Beton som projektleder og med deltagelse af Teknologisk Institut, Murværk, Vejteknisk Institut, Aalborg Portland og Vindø Teglværk.

I øjeblikket indsamles der mere glas i form af glasemballage, end der kan genanvendes ved omsmeltning til nyt glas i Danmark. Dette er især et problem for farvet glas, hvor der er ca. 15.000 ton glasskår i overskud om året.

I projektet ”Metoder til genanvendelse af farvede glasskår til produktion af tegl, beton og til vejbygning” er der frembragt resultater, der viser, at det er muligt at genbruge det overskydende glas i byggematerialeindustrien.

Projektet blev fulgt af en følgegruppe, der, foruden deltagerne i projektgruppen, havde repræsentanter fra Miljøstyrelsen, Uniscrap, Rexam Glass Holmegaard, NCC Roads A/S, RGS 90, Reno-Sam og Miljøforum Fyn.

På de følgende sider er projektet og dets resultater præsenteret.