
Bioraffinering – udnyt restprodukter og sidestrømme
Bioraffinering – Få mere ud af dine restprodukter
Udnyt værdien i biologiske restprodukter og sidestrømme gennem bioraffinering – til gavn for både økonomi og bæredygtighed.
Hvad er bioraffinering?
Bioraffinering opdeler biomasse i værdifulde komponenter som proteiner og fibre, der kan bruges til fx fødevarer, foder, emballage eller bioenergi. De enkelte komponenter kan testes direkte i nye produkter eller videreudvikles efter behov.
Fra idé til pilotproduktion
Har du biomasse eller en ingrediens, du vil undersøge? Vi hjælper dig med procesudvikling og test i laboratoriet – og kan opskalere til pilotskala, så du får dokumenteret, om din idé holder, inden du investerer i produktion.
Derfor skal du vælge Teknologisk Institut:
- Kortlægning af biomasse og værdipotentiale
- Udvikling og test fra laboratorie- til pilotskala
- Fremstilling af prototyper til slutbrugertest
- Business case og bæredygtighedsvurdering (LCA) baseret på data
Om vores faciliteter:
Find rapporter fra Fødevarestyrelsen her
Kom nemt i gang
Kontakt vores Innovation chef Anne Christine Steenkjær Hastrup for mere information eller et uforpligtende tilbud.