Bioraffinering – udnyt restprodukter og sidestrømme

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Bioraffinering

Bioraffinering – udnyt restprodukter og sidestrømme

Bioraffinering, og raffinering generelt, har fanget mange virksomheders interesse, fordi der kan være store gevinster i at udnytte biologiske restprodukter og sidestrømme – både ift. økonomien, markedet og forbrugeren.

Fordele ved bioraffinering

Når man bioraffinerer, skiller man en uudnyttet biomasse ad i flest mulige byggeklodser, som i renere form kan opnå højere værdi. Det kan fx være proteiner, som afhængig af type og kvalitet bl.a. kan benyttes til produktion af fødevarer, foder, kosmetik eller lim – eller det kan være fibre, der kan anvendes til emballage, byggematerialer, foder og bioenergi. De enkelte komponenter kan testes direkte i nye produkter og formuleringer eller videreudvikles i fx en fermenteringsproces.

Start med at udvikle og teste din idé i mindre skala

Hvis du har en biomasse, du ønsker at undersøge eller et ingrediens du gerne vil producere, kan vi hjælpe dig med at udvikle og teste processer i vores laboratorier. Herefter kan vi i samarbejde opskalere, demonstrere og validere resultaterne fra laboratorietest i pilotskala, inden du investerer i at anlægge en produktionsfacilitet. På den måde får du vurdereret, om din forretningsidé er praktisk mulig, bæredygtig og en god forretning.

Få hjælp til at komme i gang med bioraffinering

På Teknologisk Institut kan vi hjælpe dig med udvikling, test og demonstration i både laboratorie- og pilotskala.

Når vi hjælper vores kunder med bioraffinering, håndterer vi biomassen med så simple og skånsomme metoder som muligt. På den måde sikrer vi funktionaliteten af produkterne og holder omkostningerne nede.

 

Hvad kan du få ud af samarbejdet med Teknologisk Institut?

  • Find ud af, hvordan du øger udbyttet af din biomasse gennem en kortlægning af den kemiske sammensætning
  • Få hjælp til procesudvikling fra laboratorie- til pilotskala
  • Få udviklet prototyper: Vi udvinder komponenter i store nok mængder til, at du kan få dem testet hos dine slutbrugere
  • Få udarbejdet en business-case og LCA-vurdering baseret på de eksperimentelle erfaringer

Skal vi hjælpe dig?

Vil du vide mere om, hvordan du kan udnytte dine restprodukter og sidestrømme med bioraffinering, kan du kontakte centerchef Anne Christine Steenkjær Hastrup.

Du kan også gøre brug af vores klippekorttilbud, hvis du har behov for indledende rådgivning om fx en biomasse, en proces, en idé til et produkt eller en forretningsmodel. 

Få op til 5 timers sparring for 6.250 kr. Kontakt os for et tilbud, hvis du ønsker at købe et større klippekort.

Kontrol rapport logo