
IT løsninger i Industri 4.0 rammer - Digital procesovervågning i opskæring og udbening AP1-2023
Vælg side
2023
Målene med AP1 er at udvikle og teste en til to digitale løsninger til overvågning af automatiske processer i opskæring og udbening, herunder en løsning til overvågning af tredeleren
Projektstatus 3. kvartal 2023
Det vigtigste nye output er, at ➢ Der er sat kameraer på andet værtsslagteri. ➢ Billedoptagningsprogram til andet værtsslagteri er udarbejdet, og dataindsamling er i gang. ➢ Annotering af billeder fra andet værtsslagteri er begyndt. ➢ Segmenteringsmodel til bestemmelse af skinken er forbedret væsentligt. ➢ Der er fundet mere data fra yderkategorierne, så en forende-klassificering er godt på vej |
Den næste store aktivitet i projektet er, at ➢ Færdiggøre modeller. ➢ Gennemføre testforsøg på slagteri i samarbejde med repræsentanter fra branchen. ➢ Lade modellerne køre i et par uger og opsamle data. ➢ Foretage indledende udvikling af visualisering, alarmer etc. til kommunikation af fejlkategorier. |
Projektstatus 2. kvartal 2023
Det vigtigste nye output er, at -Der er justeret på kameraet til overvågning af forenden, så vi bedre kan se de detaljer, der er nødvendige for at vurdere og klassificere skæringen. -Der er lavet en segmenteringsmodel til forende-delingen, som kan finde udvalgte muskler og knoglestykker (bovblad, bovkile, etc.). -Der er annoteret en del eksempler på forender i yderkategorier, der nu gør det muligt at lave klassifikationsmodellen for forende-delingen. -Punktmodel til at bestemme længden af skinken er forbedret. -Det er bestemt, at den nuværende vision-opstilling flytter til et andet værtsslagteri. Smede- og elektrikerarbejde er allerede igangsat. |
Den næste store aktivitet i projektet er, at -Modellerne skal forbedres/færdiggøres og køre på slagteriet over et stykke tid. -Der skal udvikles brugerflade til at kunne vise live statistik af skæringen. -Der skal sættes kameraer op på andet værtsslagteri. -De trænede modeller skal afprøves på andet værtsslagteri. -Der skal annoteres yderligere data fra andet værtsslagteri og gentrænes modeller på de data. |
Projektstatus 1. kvartal 2023
Det vigtigste nye output er, at: -Der er opsat vision-udstyr på 2. værtsslagteri. -Modellen til klassificering af skæring mellem skinke og midterstykke er forbedret. -Der er udviklet en segmenteringsmodel til at bestemme længden af skinken. -Punktmodellen til klassificering og overvågning af skinkedelingen er forbedret væsentligt siden sidste kvartal. -Det er besluttet, at der skal laves to modeller til klassificering af forenden. Én til området omkring bovkilen, og én til området omkring bovbladet. -Der er udarbejdet et foreløbig kravsspecifikation. |
Den næste store aktivitet i projektet er, at -Kravsspecifikation skal specificeres i samarbejde med slagterierne, for at sikre den bedst mulige værdiskabelse. -Der skal opsættes lys på 2. værtslagteri for at sikre et bedre billede-materiale til klassificering af forenderne. -Der skal laves klassificeringskategorier i samarbejde med 2. værtsslagteri. -Der vil være fokus på at øge præcisionen af de forskellige modeller og sikre værdiskabelsen hos de forskellige værtsslagterier. -De tidligere trænede modeller skal afprøves på 2. værtsslagteri, og herefter skal modellerne forbedres yderlige med mere annoterings-data. |
2022
Formålet er at udvikle nye agile IT-løsninger til at støtte op om slagteriernes behov for digitalisering og sporbarhed, der kan håndtere ændringer i såvel IT-struktur som i kunde- og myndighedskrav.
Formål:
Målet med AP6 er at udvikle og implementere nye teknologiske IT-løsninger til overvågning, der bidrager til at reducere fejl og forbedre råvareudnyttelsen
Projektstatus 4. kvartal 2022
De vigtigste nye output er, at -Udvikling af løsningen til digital procesovervågning af tredelingen skal foregå på to slagterier. Foreløbige output er fra data indhentet på 1. værtsslagteri. 2. værtslagteri er udpeget og godkendt af styregruppen i september 2022. -Modellen til klassificering af skæring mellem skinke og midterstykke er forberedt. -Der er lavet punktmodel til at bestemme afstanden mellem nøgleben og skæring mellem skinke og midterstykke, som skal præciseres yderligere. -Annotering af billeddata fra deling mellem forende og midterstykke er i gang. |
De næste store aktiviteter i projektet er, at -Inddrage slagterierne ift. nærmere præcision af behov og kravspecifikation til overvågningen. -Opsætte kamera og optagningsprogram til at optage billeder fra 2. værtslagteri i december 2022. -Påbegynde annotering af billeder fra 2. værtslagteri. -Træne model til klassifikation af deling mellem forende og midterstykke. -Færdiggøre skinke/midterstykke klassifikationsmodel. -Færdiggøre punktmodel til at bestemme skinkelængder. Hvis denne ikke er præcis nok, laves en segmenteringsmodel til at finde nøgleben og haleben og derved beregne afstanden. |
Artikel+Podcast
Dirac, H. (2022) Digital transformation in the slaughterhouse: a pioneering past and bright future. Meatingplace, februar