Nye målemetoder til kødindustrien - AP2 Objektiv rengøringskontrol – prototype

Jeppe Seidelin Dam

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 03.

dynahjs

Nye målemetoder til kødindustrien - AP2 Objektiv rengøringskontrol – prototype

Formal:

Målet med AP2 er at udvikle en batteridrevet, håndholdt prototypeenhed til rengøringskontrol

 

 

 

Projektstatus 4. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at vi har bygget et funktionsdygtigt, indpakket, batteridrevet apparat til at assistere relevant personale i rengøringskontrol. Følsomheden af UV-kameraet er forbedret med avancerede billedbehandlingsalgoritmer. Fundne kontamineringer fra UV-kameraet vises som et overlay på skærmen oven på et almindeligt farvebillede.

Den næste store aktivitet i projektet er at teste apparatet på relevante virksomheder for at afsøge interesse i at aftage en sådan enhed. Projektet afsluttet med en slutrapport og relevant dokumentation af produktet.

Projektstatus 3. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der har været arbejdet på designet af enheden til objektiv rengøringskontrol.

Der har været fokus på UV-sikkerheden samt brugervenligheden af systemet. Systemet har været testet i et laboratorie set-up for at vurdere de enkelte komponenters funktionalitet, inden de samles til en enhed.

Den næste store aktivitet i projektet er at samle enheden til rengøringskontrol. Den bliver batteridrevet og håndholdt. Vi har alle komponenterne og mangler at programmere noget styre-elektronik og fræse nogle profiler til indkapsling/montage.

Vi er i gang med programmering af dataopsamling og dataanalysen til markering af urene overflader. Dernæst tester vi den in-house. Derefter på relevante virksomheder.

aproto

Projektstatus 2. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at vi har investeret i et mere følsomt UV-kamera og nogle kraftigere UV-dioder. I alt giver opgradering af udstyret en forbedring af følsomheden på 600-1000 gange i forhold til tidligere laboratorieopstillinger.

En arbejdsafstand på op til flere meter er nu realistisk, og dermed kan der udføres rengøringskontrol på større afstand.

Desuden har vi valgt en afstandssensor, som gør det muligt at undersøge hele billedfeltet på én gang.

Den næste store aktivitet i projektet er at samle de udvalgte komponenter i en håndholdt batteridrevet enhed, som skal testes in-house og på værtsvirksomheder.

Projektstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er arbejdet videre med metoder fra tidligere projekt til identifikation af forureninger. Et mere følsomt UV kamera, som netop er kommet på markedet, er oplagt som kandidat til at kunne detektere forureningen. Samtidig har vi undersøgt afstandsmåler til at kalibrere grænsen for, hvornår et signal for en forurening er stort nok til at skulle detekteres. Sammen med nogle kraftigere UV-dioder forventer vi at øge rækkevidden til noget, der er praktisk anvendeligt.

Den næste store aktivitet i projektet er at kombinere UV-lyskilde, afstandsmåler, kamera og batteri med en tablet eller evt. smartphone, så vi får det første bud på en håndholdt prototype.

ob