Projekter - Materialer og overflader

Mikkel  Agerbæk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 90.

Materialer

Projekter - Materialer og overflader

Læs om aktuelle og udvalgte forsknings- og udviklingsprojekter med deltagelse af Teknologisk Institut inden for materialer og overflader.

Igangværende projekter

Easy-E
Et 3-årigt EUDP-projekt, som med udgangspunkt i en række virksomhedscases skal skabe mere energieffektive produkter til dansk industri ved hjælp af termisk topologioptimering.

Eur3ka
Et 2-årigt Horizon 2020-projekt, der vil omstille produktion til fremstilling af vitale medicinske forsyninger og udstyr.

VARETIT
Et 2-årigt projekt der er støttet af Eureka-netværket. Projektet vil udvikle genbrugsløsninger, der muliggør en øget anvendelse af titanium i industrielle teknologier - herunder både 3D-print og traditionel metalindustri.

AMable
Med deltagelse af 21 europæiske teknologiorganisationer, samler dette EU-projekt viden om hele produktionskæden for 3D-print til gavn for små- og mellemstore virksomheder.

ROLIAC
Et 3-årigt EDF-projekt, der skal demonstrere fordelene ved letvægtsdesign og lokalproduktion ved brug af 3D-print.

STEM-DRiiiVER
Et 2-årigt NNF-projekt omhandlende videnoverførsel fra Teknologisk Instituts fageksperter inden for blandt andet 3D-print, elbiler og robotteknologi til Danmarks erhvervsskoler.

Se vores ydelser inden for Materialer og overflader

Afsluttede projekter

AM-LINE 4.0
Et Grand Solutions Projekt med et samlet budget på 88 mio. kroner. Innovationsfonden har investeret 33 mio. kroner i projektet. Partnere er DTU, Teknologisk Institut, Danfoss, Grundfos, Adimant, Scada Minds, Niras, Made og TWI.

Hybridfremstilling gennem 3D-print og nye kollaborative samarbejdsformer
Et projekt støttet af AM Hub og Industriens Fond, hvor Teknologisk Institut gennem et antal virksomhedscases demonstrerer værdien ved at implementere 3D-print i virksomhedernes produktudviklingsfase.

MADE 3D-print klyngeforløb
Klyngeforløbet samler en gruppe danske virksomheder, som gennem en række moduler lærer at benytte teknologien bag 3D-print til at optimere et konkret produkt i deres virksomhed.  

MAKE-IT 
Projektet undersøger hvad der skaber vækst i Maker Movement-miljøet, hvordan miljøet er organiseret og hvordan bevægelsen bidrager til samfundet.  

F-MAT Innovationskonsortium
Projektet vil styrke dansk industris konkurrencekraft ved at udvikle nye materialer til brug for fremstilling af funktionsoptimerede komponenter.

NanoMaster 
Udvikling af nye nye plastmaterialer med grafénpartikler til bl.a. Additive Manufacturing af komponenter med bedre styrke/vægt-forhold og termisk/elektrisk ledningsevne.

RepAIR 
Anvendelse af Additive Manufacturing til reparation i flyindustrien. Certificering og bedre integration med konventionelle fremstillingsteknikker såsom CNC-fræsning.

Compolight
Udvikling af processer og metoder til at opnå forbedret design, produktion og kvalitet af tre typer letvægtsmetalkomponenter

MetAMMI
Dette projekt fokuserer på at skabe et sikkert og omkostningseffektivt grundlag for at bruge AM-produkter i medicosektoren. Desuden arbejder projektet på at skabe standardisering inden for opmåling af AM-emner. 

E–PERSONAL
Målet med projektet er at udvikle 3D-planlægningssoftware inden for kirurgi, samt udvikling af implantater, som kan rette op på knogledefekter.