Udnyttelse af viden fra vision til kødkontrol (VTK) - AP1.Proceskontrol efter midtflækning

Jeppe Bo Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 70.

Udnyttelse af viden fra vision til kødkontrol (VTK) - AP1.Proceskontrol efter midtflækning

AP1. Proceskontrol efter midtflækning 

Målet med AP1 er at udvikle en løsning, som kan vurdere kvaliteten af midtflækningen baseret på billeder optaget af VTK-platformen, samtidig med at kroppen tjekkes for forureninger.

mindre

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2025 og forventes afsluttet 31. december 2026.

De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.

Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.

Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.

 

Kvartalsrapport 2. kvartal 2025

Det vigtigste nye output er, at:

•Arbejdet med modeludvikling til detektion af procesfejl for friskæringen er færdiggjort på metodeniveau og viser fin præcision.

•Modeludvikling til detektion af procesfejl for friskæring af nakken er færdiggjort på metodeniveau og viser fin præcision.

•Modeludvikling til detektion af beskadiget brystflæsk er færdiggjort på metodeniveau og viser ok præcision.

•Modeludvikling til detektion af procesfejl ved midtflækning er færdiggjort på metodeniveau og viser ok præcision.

•Der er udviklet en første version af brugerflade og aftalt med værtsslagteri, hvordan det skal sættes op hos dem.

•Annoteringsproces ift. detektion af fejl ved opbrystning og flækning af hoved er godt i gang.

•Kameraer er justeret, og en defekt ID-læser er erstattet, så vi igen kan indsamle data.

Den næste store aktivitet i projektet er, at

•Der indsamles nyt data.

•Modellerne forbedres yderligere ved brug af nyt data.

•Model(lerne) sættes til at køre live i en periode, og resultaterne gemmes.

•Brugerfladen sættes op på slagteriet, så medarbejder kan benytte den.

 

Kvartalsrapport 1. kvartal 2025

Det vigtigste nye output er, at:

•Potentialet ved brug af VTK-data til procesovervågning er blevet undersøgt, og 13 processer er blevet vurderet i et idékatalog.

•I samarbejde med kvalitetsafdelingen på værtsslagteriet er de fire højest prioriterede processer blevet identificeret: Midtflækning, Friskæring, Beskadiget brystflæsk og Deling af brystben.

•Arbejdet med modeludvikling til detektion af procesfejl for Friskæring og Beskadiget brystflæsk er påbegyndt. Dette inkluderer annotering af data til første iteration, dialog med værtsslagteriet om fejltyper og vurderingskriterier, opsætning af kode til modeltræning, samt udvikling af en præliminær model for Friskæring.

Den næste store aktivitet i projektet er, at

•Færdiggøre og validere modeller for Friskæring og Beskadiget brystflæsk på metodeniveau.

•Påbegynde modeludvikling for yderligere to processer: Midtflækning og Deling af brystben.

•Udarbejde et forslag til hvordan modellernes output kommunikeres bedst muligt i produktionsmiljøet på værtsslagteriet.