Prototypetest af fødevarer

Maja Krogsøe Skou

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 45.

Forskellige plantebøffer i Foodturelab.

Prototypetest af fødevarer

Prototypetest

Optimer din produktudvikling og sikre kvaliteten af dine fødevarer med en prototypetest

 

At gennemføre prototypetests af nye fødevarer på forbrugere er afgørende i de tidlige stadier af produktudviklingen. Det giver dig mulighed for at evaluere koncepter og grundlæggende produktparametre for at sikre, at de opfylder de forventede krav og forbrugerbehov.
Hvis et produkt indeholder nye smagsprofiler, opskrifter eller ingredienser, kan forbrugernes vurderinger af smag, tekstur og overordnet kvalitet være værdifuld viden for en succesfuld lancering.

Optimering af produktudvikling
Prototypetests af fødevarer giver dig mulighed for at afprøve og finjustere dine produkter, inden de lanceres på markedet. Ved at indsamle feedback fra potentielle forbrugere kan du identificere styrker, svagheder og områder, der skal forbedres. Dette giver dig mulighed for at optimere opskrifter, justere smag og tekstur, forbedre ernæringsmæssige egenskaber og tilpasse emballage eller præsentation. Ved at teste og justere dine prototyper, kan du sikre, at dine fødevareprodukter opfylder forbrugernes forventninger og dermed opnår større succes ved lancering.

Kvalitetssikring
Prototypetest af fødevarer er også afgørende for at sikre kvaliteten af dine produkter. Ved at udføre omfattende prototypetest kan du vurdere udseende, aroma, smag og tekstur af dine fødevareprototyper. Dette hjælper dig med at identificere eventuelle fejl eller mangler, der kan påvirke produktets kvalitet eller forbrugeroplevelse. Ved at opdage og rette disse problemer tidligt kan du undgå negative konsekvenser og beskytte dit omdømme som producent af kvalitetsfødevarer.  

Markedsføringsfordel
Prototypetest af fødevarer kan også give dig en markedsføringsfordel. Ved at du kan få valgt den rette prototype/ emballage/ koncept og finjusteret den inden den sendes på markedet og dermed har mindre risiko for at fejle efter lancering.  

 

Vores samarbejde med Teknologisk Institut har været ekstremt positivt. Hele vejen igennem oplevede vi at Maja og Line var professionelle, løsningsorienterede i forhold til vores behov i projektet, og ikke mindst hurtige til at få projektet på skinner. Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Teknologisk Institut omkring forbruger sensorik.

Julie Due Brødreskift, Business Development Manager, Novozymes

 

Ofte stillede spørgsmål:

Hvornår er en prototypetest af dit fødevareprodukt relevant?

Forud for lanceringen af et nyt produkt, hvor flere prototyper er blevet udviklet, kan det være gavnligt at udføre en prototypetest for at indhente forbrugernes synspunkter på dine produkter. Ud fra disse data kan vi bistå med rådgivning til udvælgelsen af prototype, samt de afsluttende justeringer af produktet inden lancering.

Hvor omfattende er en prototypetest?

Alt afhængig af jeres behov skræddersyer vi en løsning i fællesskab, så I får svar på de spørgsmål, der er relevante for udviklingen af jeres fødevareprodukt.

Hvordan kan jeg bruge en prototypetest i vores produktudvikling?

Baseret på resultaterne af jeres prototypetest, vil vi komme med anbefaling til hvilken af jeres prototyper forbrugerne bedst kan lide, samt hvordan denne kan finjusteres inden lancering.


Hos Teknologisk Institut får du adgang til:

  • Et forbrugerpanel på +5000 forbrugere i forskellige demografier samt mulighed for yderligere rekruttering, så vi altid kan matche forbrugerundersøgelser med specifikke målgrupper
  • 24 sensoriske smagsbokse (ISO 8589 standard), der giver optimale testforhold
  • Tilhørende stort og alsidigt forberedelseskøkken med fagligt kompetent personale
  • Samarbejdspartnere i hele Europa til udførelse af forbrugertests på tværs af landegrænser
  • Høj faglighed og altid fuld fortrolighed.

 

 

Læs mere om hvad vi kan hjælpe med indenfor Sensorik & forbrugerundersøgelser: