Bæredygtig plast - Genanvendelse af plast

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

Plastgranulat i beholder

Bæredygtig plast - Genanvendelse af plast

Efterspørgslen på bæredygtig plast og emballager stiger fra især fødevareindustrien, mens lovgivning og forbrugere efterlyser bedre genanvendelse og bæredygtige løsninger. Plastvirksomheder må omlægge deres produktion og foretage nye investeringer for at følge med, mens der også er brug for udvikling af pålidelige teknologier for at kunne indfri efterspørgslen.   

To måder at genanvende plast

I vores arbejde med vores kunder oplever vi overordnet to tilgange til at benytte genanvendt plast i virksomhedens produkter. Den første omhandler virksomheder, som gerne vil gøre deres produkter mere bæredygtige, f.eks. ved at udskifte deres nuværende plastemballage med en af genanvendelig plast. Her gennemgår vi kundens produkt- og emballagesortiment og på baggrund af dette giver vi kunden en række anbefalinger og konkrete forslag til at gøre kundens emballagesortiment mere bæredygtigt.  

For de kunder der gerne vil bruge mere avancerede metoder til at genanvende deres plastprodukter, arbejder vi med flere kemiske teknologier til at genanvende plast til ny plast af høj værdi, for eksempel ved at genanvende plast fra brugt medicinsk udstyr og ved at nedbryde plastlag i flerlagsemballager og dermed efterlade et restprodukt, som kan genanvendes.

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med:

Projekt: Højværdiplast – genanvendelse og bæredygtig substitution

Gennem en 2-årig aktivitetsplan vil vi ruste danske plastvirksomheder til kommende markedskrav og lovgivning omhandlende plast. Aktivitetsplanen skal 1) udvikle teknologier og strategier for genanvendelse af plast med renere kvalitet og med højere værdi og 2) udvikle bæredygtige alternativer i bio- og fiberbaserede materialer. Læs mere om projektet: Højværdiplast – genanvendelse og bæredygtig substitution.

Læs mere i vores cases herunder:

Chokoladeproducent benytter genanvendt plast i emballager

Hospitalspersonale indsamler medicinsk udstyr i plast til genanvendelse

Ny behandling af plastaffald skal skabe mere genanvendelse