Bæredygtige fødevarer - A1 - Nye råvarer

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

Agrotech

Bæredygtige fødevarer - A1 - Nye råvarer

Nye råvarer:
En væsentlig del af fødevareområdets klimabelastning kan henføres til primærproduktionen af råvarer.
Især den animalske produktion bidrager til belastningen gennem produktion af foder og det afledte arealforbrug. Det er derfor målet at udvikle sunde og velsmagende råvarealternativer til animalske produkter.

Det animalske protein er imidlertid af meget høj ernæringsmæssig værdi, og den globale efterspørgsel er stigende. Derfor er det vigtigt, ud fra et globalt bæredygtighedsperspektiv, at Danmark også udvikler sin relativt klimaeffektive animalske produktion, gør den klimaneutral og samtidig sikrer et højt niveau af dyrevelfærd.

Konkret er det målet at udvikle Precision Livestock Farming-teknologier til at reducere råvarernes klimabelastning, herunder optimere husdyrs foderforbrug, og samtidigt dokumentere og forbedre dyrevelfærd. For at gøre fødevareproduktionen mest mulig bæredygtig er det desuden essentielt, at råvarespild i værdikæden minimeres, og at udnyttelsen af alle biprodukter optimeres.
Det er derfor også målet at udvikle nye værdifulde fødevareingredienser ud fra biprodukter. Endelig er det målet at udvikle den nødvendige procesteknologi til at producere ingredienserne.

 

Rapport:

Artikel:

Tørngren, MA. (2022) Griseblod som næringsbooster i fremtidens fødevarer. Fødevaremagasinet marts, side 20-21

Nyhedsbrev:

DMRI News(2022), Sidestrømme og restprodukter udnyttes fuldt ud. April, udsendt til 1128 modtagere

Foredrag:

Hviid, M. (2023) Optimal udnyttelse af animalske og andre sidestrømme. Fødevarelovgivning 2023 (Insight Events ApS)

Omtale:

(2023)Hjælp til grisepasseren - sensorer overvåger søer døgnet rundt. Landbrugsavisen, HYO, Maskinbladet, Ritzau december

 

Video om lungeprotein chips