Bæredygtige fødevarer - A4 - Logistik og emballering

Mari Ann  Tørngren

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 82.

Agrotech

Bæredygtige fødevarer - A4 - Logistik og emballering

Logistik og emballage:

En stor del af Danmarks affaldsproduktion fra husholdningsaffald genereres af fødevareemballager.

Der bruges fortsat store mængder fossilt plast, som fremstilles med energikrævende processer, og den reelle genanvendelse af plastemballage er jf. Miljøstyrelsen kun på 19%. Det er et indbygget paradoks, at forbrugerleddet er den væsentligste bidragsyder til madspild i den vestlige verden, og at madspild samtidig er modsat korreleret til forbruget af pakkeløsninger og de tilhørende holdbarheder af produkterne.

Løsninger, der reducerer madspildet i Danmark med 10%, fx i form af optimeret holdbarhed af de emballerede fødevarer og nye forpakningsløsninger, skal udvikles. Det er derfor målsætningen at reducere klimabelastningen fra fødevareemballage og at skabe arbejdspladser.