
Bæredygtige fødevarer - A2 - Fremstillingsteknologi
Vælg side
Fremstillingsteknologi:
Målsætningen er at reducere ressourceforbruget, herunder især energiforbruget i forædlingsindustrien, og øge virksomhedernes konkurrenceevne.
Dette understøttes af etablering af en Test-, Demonstrations- og Udviklingsfacilitet (TDU) for avancerede termiske fødevareprocesser, udvikling af energieffektive teknologikoncepter, udvikling af digitale optimerings- og processtyringsværktøjer til sikring af kvalitet samt minimering af råvarespild og ressourceforbrug.
Desuden udvikles en DNA-baseret hurtigmetode til kortlægning af mikroflora samt et processtyringsværktøj for kvalitetsbevarelse og mindst muligt produktspild.
Læs mere om termiske fødevareprocesser på Teknologisk Institut
Præsentation:
Hviid, M. (2022) Danish Meat Technology – Industry development and research. Meat Science & Technology Inspiration Symposium: The power of meat. 6. maj
Omtale:
(2022) Ohmsk varmebehandling af kød er et klimavenligt alternativ, KlimaFokus, 28. april
(2022) Ohmsk varmebehandling af kødprodukter er energieffektivt. FødevareFokus 28. april