Bæredygtigt byggeri - Bæredygtighedscertificering

Lise Lyngfelt Molander

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 61.

Bæredygtigt byggeri

Bæredygtigt byggeri - Bæredygtighedscertificering

Et byggeri kræver mange ressourcer under opførelsen og den færdige bygning vil gennem sin levetid påvirke miljøet og de mennesker, der færdes i den. Når bygningen er i brug, vil den fx kræve energi til driften, og når den engang skal rives ned, er det store materialemængder, der skal fjernes.

Det er vigtigt at tænke bæredygtighed ind fra starten ved nybyggeri eller renoveringsopgaver. Det er der allerede mange, der gør, og efterspørgslen på bæredygtigt byggeri stiger støt. Det sender et signal om ansvarlighed – og så kan der være god økonomi i det.

Der findes i dag flere certificeringsordninger, der hver giver deres bud på, hvordan bæredygtighed i byggeri kan måles. I Danmark har Green Building Council valgt, at vi skal lægge os op ad den tyske certificeringsordning, DGNB.

DGNB blev introduceret i 2009 og er dermed en forholdsvis ny ordning. Systemet er baseret på tre ligeværdige søjler i form af social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, der alle tre vægter lige meget. Hertil kommer en analyse af den procesmæssige og tekniske kvalitet.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?