Fakta om certificering - ISO 9001, ISO 14001, EN 1090 og 3834 - Danskere certificerer i Kina

Rolf  Heier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 47.

Globus der viser Kina

Fakta om certificering - ISO 9001, ISO 14001, EN 1090 og 3834 - Danskere certificerer i Kina

En lang række danske virksomheder har lagt produktion i Kina, men det kan være vanskeligt at få gennemført en CE-mærkning her. Certificeringen skal nemlig udføres ud fra europæiske regler og af et europæisk godkendt organ, og sådanne leverandører hænger ikke på træerne i Kina.

Det søger Teknologisk Instituts certifiseringsorgan Dancert at råde bod på ved at tilbyde virksomheder i Kina en gennemgang samt hjælpe dem til en CE-mærkning.

I den forbindelse gennemgår Dancert virksomhedens procedurer og udfører en audit, hvor virksomheden får afprøvet, om systemet er effektivt implementeret.

Sådan foregår en audit

Forud for en audit gennemgår Dancert virksomhedens procedurer for at sikre, at virksomhedens system opfylder standardens krav.

Herefter udføres en audit, hvor man med udgangspunkt i den aktuelle produktion får afprøvet, om systemet er implementeret og effektivt, samt om system og produkt opfylder standardens krav.

En audit foregår altid i en god tone og med udgangspunkt i konkrete observationer og interview med relevante medarbejdere, og den er altid planlagt, så omfang og indhold er kendt på forhånd. Under audit informerer Dancert løbende om de konstaterede observationer, og til slut udarbejdes en rapport om forløbet og resultatet.

Dancert certificerer

Dancert er Teknologisk Instituts certificeringsordning, der certificerer en lang række produkter inden for byggevareindustrien, fx beton- og murværksprodukter, træprodukter og isolering. Dancert certificerer desuden ledelsessystemer inden for kvalitetsledelse, miljøledelse, elinstallatører og alarmer samt eksplosionsfarlig atmosfære.