Glaskeramiske belægninger - Introduktion til kemiske coatings

Claus  Bischoff

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 77.

Arm holder spraydåse i gang med at spraye metalplade

Glaskeramiske belægninger - Introduktion til kemiske coatings

Teknologisk Institut udvikler overfladebelægninger med særlige egenskaber, der kan optimere såvel produktion som produkter og dermed baner vejen for øget indtjening.

Selv små ændringer af en overflade kan give stor effekt i form af besparelser, øget levetid og eliminering af overfladeproblemer – både på produkter og produktionsanlæg. 

Hent en oversigt over vores coating egenskaber og deres fordele

På Teknologisk Institut har vi i snart 20 år udviklet, testet og implementeret funktionelle overfladebelægninger – dvs. belægninger, som har unikke egenskaber såsom smudsafvisning / rengøringsvenlighed, is-afvisning, korrosionsbeskyttelse eller ridsefasthed.   

Med vores ekspertviden på området rådgiver vi om overfladebelægninger, ligesom vi afprøver produkter til løsning af overfladeteknologiske problemstillinger. 

Vi tilbyder bl.a. følgende coatings:

Smudsafvisende coating til olieindustrien Is-afvisende coating til fx kølepumper Struvitafvisende coating til procesudstyr
 

Lyserød plade

I vores laboratoriefaciliteter udvikler vi nye, funktionelle overfladebelægninger, fx ved hjælp af sol-gel teknologi, og vi kombinerer disse funktionelle overfladebelægninger med eksisterende belægningstyper som epoxy- og polyurethan. De flydende funktionelle overfladebelægninger kan påføres en lang række metaller, herunder aluminium, rustfrit stål, duplex, inconel, titanium, kobber og guld. Ydermere har vi erfaringer med emner i glas og polymer. Simple applikationsmetoder som sprøjte- og dypcoating gør det muligt at påføre belægning på emner med kompliceret geometri. De påførte belægninger hærdes typisk ved 80-200 ⁰C, til den færdige funktionelle overfladebelægning er opnået. 

Hånd med spraydåse over metalplade på bordTeknologisk Institut har udviklet en række forskellige funktionelle overfladebelægninger, som kan afprøves til løsning af jeres overfladeudfordringer. I dialog med jer udvælger vi de mest egnede belægninger til påføringstest i vores egne faciliteter. Til at karakterisere overfladebelægningen har vi forskelligt testudstyr til rådighed - fx til test af lagtykkelse, vedhæftning og overfladeenergi - samt mere avanceret udstyr som Scanning Electron Microscope (SEM), kondensationskammer og is-tester.  

Igennem karakterisering og test af forskellige funktionelle overfladebelægninger vil vi sammen med jer udvælge den eller de mest lovende kandidater til on-site tests. Baseret på disse forsøg vurderes markedsmodenheden af de afprøvede belægninger. Vi har egne pilotskala applikations-faciliteter med hærdeovn (1,5 x 2 x 3 m ovnrum), som muliggør håndtering af serier af emner. 

Mand i hvid dragt i laboratorieHvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med? 

  • Rådgivning om overfladeteknologiske problemstillinger 
  • Screening af overfladebelægninger  
  • Afprøvning af produkter til løsning af et overfladeteknologisk problem 
  • Udvikling og tilpasning af sol-gel lakker til et specifikt defineret formål 
  • Projektsamarbejde inden for udvikling af nye overflade-egenskaber