Glaskeramiske belægninger - Rådgivning og test

Claus  Bischoff

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 77.

Forskellige metalprøver på hylder

Glaskeramiske belægninger - Rådgivning og test

Mange overflader kræver en speciel behandling eller belægning for at optimere levetid og ydeevne. På Teknologisk Institut hjælper vi gerne med rådgivning, så du kan vælge den rigtige belægning på et oplyst grundlag. Vores team af specialister rådgiver om optimering af overflader inden for alle typer af erhverv, og vi har de nødvendige test- og produktionsfaciliteter til at omsætte rådgivningen til handling. 

For at kunne identificere den mest egnede overfladebelægning til en specifik applikation, er det nødvendigt både at karakterisere belægningen for en række almindelige parameter, herunder lagtykkelse og vedhæftning, samt at teste belægningen under mere specifikke forhold, som simulerer industrielt brug.  

På Teknologisk Institut har vi stor erfaring med mange forskellige typer af overfladebelægninger, og vi råder over et væld af værktøjer til karakterisering og kvalitetssikring af disse belægninger. 

Vi kan hjælpe med opsætning af tests, og vi sørger for, at du får lavet de relevante undersøgelser til kvalificering af lige netop dine produkter. 

Almindelige tests indebærer blandt andet: 

  • maskine til test af overfladebelægningPull-off vedhæftningstest til karakterisering af mekanisk vedhæftning  
  • Bestemmelse af overfladeenergi til vurdering af afvisnings- og vedhæftningsegenskaber 
  • Kontaktvinkel måling til bestemmelse af overfladeenergi samt ændringer og nedbrydning af overflader (f.eks. ved slitage) 
  • Pensil hardness test til bestemmelse af hårdhed og ridsefasthed 
  • Mandrel-bøjetest til bestemmelse af fleksibilitet 
  • Måling af en overflades profil med profilometer 
  • SEM/EDX mikroskopi til karakterisering af overfladebelægningers lagtykkelse, homogenitet og grundstofsammensætning 
  • Stabilitet under kondensering 
  • Stabilitet under temperatur og tryk i forskellige flydende medier 

Har du brug for at få lavet specielle undersøgelser, som kræver andre testopstillinger, hjælper vi også gerne med dette. 

Metalplade med test af overfladebelægningDerudover råder vores laboratorium over specialiseret udstyr til state-of-the-art test af isfobiske overflader. 

Screening og udvælgelse 

Vi hjælper gerne med at screene og teste overflader, hvor vi undersøger, hvad der er på markedet - eller tilbyder en løsning fra vores eget produktkatalog - så du kan vælge den helt rette løsning til dit produkt eller produktion. 

En screening kan blandt andet bruges til at vurdere, hvilke egenskaber der vil egne sig bedst til dine behov. Gennem vores netværk kender vi markedet inden for overflader, og vi kan derfor hurtigt finde frem til den løsning, du skal bruge.