Glaskeramiske belægninger - Is-afvisende overflader

Claus  Bischoff

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 77.

Tiliset overflade

Glaskeramiske belægninger - Is-afvisende overflader

Isdannelse på overflader, både i almindelig luft og nedsænkede miljøer, kan give store problemer med såvel nedsat effektivitet som stop af drift og ødelagt udstyr. Problemerne opstår typisk i kølepumper og ventilatorer samt i vinterhalvåret, hvor is-aflejringer bliver dannet. Med tiden vil det udgøre et stort, uoverskueligt og gentagende problem.

På Teknologisk Institut har vi arbejdet med is-afvisende overflader i en række sammenhænge - både kommercielt og i udviklingsprojekter. Det gælder både is-afvisende overflader i atmosfærisk luft samt i nedsænkede miljøer, og vi har opbygget stor viden og erfaring på området. Vi kan derfor hjælpe dig med lave test af isdannelse på forskellige overflader, og vi tilbyder desuden is-afvisende overfladebelægninger. 

Vi tilbyder løsninger i form af coatings til både lav is-vedhæftning og udsættelse af til frysning, men også rådgivning i form af alternative løsninger og speciallavede tests, der matcher dine behov.
Se vores forskellige belægninger her

Herunder kan du se et udvalg af vores specialiserede testudstyr: 

Test af isdannelse i atmosfærisk luft 

Isdannelse på turbiner og andre nedkølede overflader nedsætter effektiviteten og forårsager unødvendige stop og skader. Med et specialbygget klimakammer kan vi under veldefinerede forhold overvåge isdannelse og is-spredning på overflader og coatings. 

GIF video

Test af isdannelse i nedsænkede miljøer 

Med vores specialbyggede is-test maskine har vi mulighed for at undersøge isdannelse på overflader i nedsænkede miljøer. I denne test har vi mulighed for præcist at styre temperaturen på en overflade, hvorefter vi har mulighed for at overvåge, hvor og hvornår isdannelsen begynder.  

Maskinen har stor fleksibilitet og kan benyttes til at skabe samme forhold, som vil kunne opstå i de konkrete brugsscenarier. Maskinen er udstyret med 2 USB-mikroskop kameraer, som kan overvåge overfladen, samt en mekanisk omrører som kan introducere flow i testkammeret. 

Herunder ses det, hvordan det underafkølede vand starter isdannelse på overfladen af testemnet og spreder sig til resten af kammeret. Samtid kan man se, hvordan isdannelsen resulterer i en væsentlig stigning i den omkringliggende temperatur. 

GIF video af nedsænket maskine 

Test af is-vedhæftning 

Afrimning og tilfrysning af overflader i kølesystemer og varmepumper udgør et stigende problem, da det nedsætter effekten og forsager tilstopninger. Med en nedsat is-vedhæftning, vil man kunne minimere tilstopning og gøre afisning lettere. Vi råder over udstyr til vurdering af is-vedhæftningen på dine overflader og kan give råd og vejledning dertil. 

GIF video af is-vedhæftning

Har du spørgsmål omkring isdannelse, eller mangler du vejledning i forhold til produktvalg? Kontakt os, og så hjælper vi med at finde en løsning. 

Læs mere om et af vores projekter med is-afvisende overflader