NOFA - Netværk om fødevareallergener

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

Brunch med hasselnødder og havregryn

NOFA - Netværk om fødevareallergener

Virksomhedsbesøg, beregning af niveauer af utilsigtede indhold og vurdering af risici - det er temaerne for næste netværksmøde torsdag d. 28. april 2022 kl. 10-15. 

Efter rundvisning hos Crispy Food skal vi have gang i regnemaskinerne. Vi skal regne på niveauer af utilsigtede indhold af allergener på baggrund af testenes detektionsgrænser, indhold i rengøringsvand og niveauer i spormærkede råvarer samt sammenligning op imod vejledende værdier for spormærkning fra eksempelvis Vital. 

Der vil som sædvanlig også være tid til at drøfte medlemmernes specifikke problemstillinger i en erfa-udveksling.

Baggrund for NOFA

Fødevareallergener er i løbet af de senere år blevet et yderst aktuelt emne i vores samfund. Især fødevareproducenter, forhandlere og myndigheder, men i stigende grad også storkøkkener, cateringvirksomheder og restauranter oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, håndtering og mærkning af fødevareallergener.

Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed, hvordan man som virksomhed håndterer allergener korrekt, hvordan man analyserer korrekt for indhold af allergener og hvilke risici man skal være opmærksom på.

På denne baggrund har Teknologisk Institut i samarbejde med Food Diagnostics ApS og DHI Danmark oprettet netværket Netværk Omkring FødevareAllergener - NOFA.

Du kan bruge kontaktformularen til højre, hvis du har spørgsmål eller vil tilmelde dig NOFA.

Indhold og pris

Formen på netværket er to årlige møder, hvor der vil være indlæg fra relevante eksperter, opdatering på lovgivning og analyser, debat om aktuelle emner, miniworkshops og eventuelt virksomhedsbesøg. Dette suppleres med nyhedsbreve mellem møder.

På tidligere møder har vi blandet andet haft fokus på 

  • Allergenicitet af fragmenterede fødevareallergener og relevante analysemetoder
  • Fødevareallergi fra forbrugerens synspunkt
  • Acceptable ricisi og Food Safety Culture
  • Grænseværdier - workshop
  • Allergener i fødevarestandarderne
  • Virksomhedsbesøg
  • Voksenallergi
  • Repræsentativ prøveudtagning
  • Risikovurdering
  • Allergenstyring

Et virksomhedsmedlemsskab koster 5.750 DKK/år ex. moms og inkluderer deltagelse af maks. to personer, som dagligt håndterer fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Der kan forekomme deltagerbetaling til dækning af ekstra udgifter ved eksempelvis eksternt afholdte møder, ophold og forplejning. Første møde koster 575 DKK ex. moms for ikke-medlemmer. Beløbet fratrækkes kontingentet ved indmelding. 

Hvad kan et medlemskab af NOFA hjælpe dig med?

  • Formidle information og udveksle erfaringer omkring fødevareallergener
  • Opsamle og dele viden omkring fødevareallergener, lovgivningsmæssige spørgsmål, grænseværdier, mærkning, spormærkning, metoder til validering, fødevaresikkerhed etc.
  • Tilbyde træning, workshops og rådgivning i håndtering af allergener.
  • Drive en webbaseret platform (NOFA NetGroup), hvor medlemmerne i fortrolighed kan diskutere spørgsmål relateret til styring af allergener.
  • Hjælpe til en bedre forståelse af fødevareallergener og besvare åbne spørgsmål.
  • Skabe sikkerhed i fødevareindustrien og gøre vores fødevarer mere sikre

Læs mere

NOFA