Prototypeudvikling og design

Lene  Grønning

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 38.

Prototypeudvikling og design

Prototypeudvikling og design

Skab de bedste rammer for udvikling af ny teknologi, produkt eller service i din virksomhed gennem et veltilrettelagt udviklingsforløb. På den måde sikrer du det bedste resultat samt størst mulig succes med dine udviklingsprojekter. Eller måske finder du ud af, at det er et projekt, I ganske enkelt ikke bør bruge flere ressourcer på.

Et vigtigt led i udvikling er forståelsen af, hvordan det givne produkt tænkes anvendt af kunden, og om dit produkt rent faktisk løser og tilfredsstiller det behov, som kunden måtte have – både i forhold til form, funktion og pris. Det finder du kun ud af ved at spørge nuværende eller potentielle kunder. Det handler om at få svar på elementære spørgsmål og finde og vide det ’rigtige’, før du kan udvikle det ’rigtigt’.

For at sikre stærkest mulig kobling mellem eksempelvis et produkt og det behov, som produktet skal tilfredsstille, bør tidlig prototyping være en væsentlig del af den innovative proces. 

Når vi taler om prototyping, handler det mindre om at bygge en færdig og fuldt funktionel prototype, og mere om at bygge simple modeller og udforske produkters funktion og æstetik ved at involvere vigtige interessenter. Derved kan ny eller ændret funktionalitet, form og æstetik integreres i udviklingsprocessen og blive en del af produktet, uden at ødelægge projektets økonomi, men med et optimeret resultat.

Prototyping og tidlige modeller er et centralt element i dialogen med potentielle købere, men også med potentielle samarbejdspartnere, som skal bidrage til produktets senere produktion og markedsintroduktion. En håndgribelig model bidrager til at virkeliggøre, overbevise og motivere de næste led i processen frem mod introduktionen i markedet.

Prototypeværkstedet på Teknologisk Institut giver dig i den sammenhæng adgang til materialer og 3d-produktionsteknologi, som spiller en stor rolle i den tidlige og undersøgende idéfase.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Læs mere om prototypeværkstedet her.

Cases