Regnvandskonsulent - Mød en regnvandskonsulent

Lars  Jørgensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 45.

Heidi-Nielsen-regnvandskonsulent

Regnvandskonsulent - Mød en regnvandskonsulent

Hvilke kompetencer får du som regnvandskonsulent og hvordan kan du bruge uddannelsen i dit arbejdsliv?

Mød to regnvandskonsulenter 

Thomas Bødewadts historie
Større netværk og nye værktøjer

Som en del af HedeDanmark Anlægsgartnere arbejder Thomas Hansen Bødewadt udelukkende med klimatilpasning. Uddannelsen til Regnvandskonsulent har bl.a. givet nye beregningsmetoder, fornyet netværk og inspiration til flere typer af LAR-løsninger.
Thomas-B_dewadt-regnvandskonsulent-496x289px (1).jpg
Klimatilpasning er et fokusområde i anlægsgartnerdelen af HedeDanmark. Derfor var det helt naturligt for Thomas Hansen Bødewadt at efteruddanne sig inden for området; og helt i tråd med hans egen interesse.

”Jeg interesserer mig meget for klimatilpasning i forhold til at håndtere regnvand, uanset om det er i private haver eller i hele kvarterer. Derfor var jeg glad for at få muligheden for at tage uddannelsen til Regnvandskonsulent.”

Præcise beregninger
Thomas og en gruppe kolleger er i øjeblikket ved at klimatilpasse et vejarealet i et stort villakvarter i Gladsaxe. Her sørger de for, at nye afløb separerer vandet og fører det ud i nye faskiner i vejen.

”Selv om det er en anden skala, vi arbejder med til dagligt, gav det god mening for mig at tage uddannelsen. Her fik jeg fx indblik i, hvordan man kan udføre beregninger på størrelsen af faskiner og afvanding – uanset størrelse på anlægget.”

Mange forretningsmuligheder
”Jeg fik også inspiration til nye måder at føre vandet væk på. Og så mødte jeg folk fra andre brancher og fagligheder, fx landskabsarkitekter. De kunne fortælle noget om, hvad de lægger vægt på ved udbud. Samtidig var det mit indtryk, at de blev inspireret af os, der arbejder med det i praksis.”

”Jeg tror, at der er mange forretningsmuligheder i LAR-løsninger, både for os i HedeDanmark og for andre anlægsgartnere. Kommunerne er jo nødt til at gøre noget, og der er for meget fast belægning rundt omkring.”

Thomas bor på Lolland og er tilknyttet HedeDanmarks Sorøafdeling, hvor han har arbejdet siden 2015.

Heidi Nielsens historie
Vand vækker begejstring

Med uddannelsen som regnvandskonsulent er det blevet nemmere for Heidi Tilgreen Nielsen at foreslå LAR-anlæg, både i private haver og ved boligforeninger.
Heidi-Nielsen-regnvandskonsulent496x289px.png
”På uddannelsen lærte jeg at se brugen af vand i haverne i flere perspektiver.” Det siger Heidi Tilgreen Nielsen, som er selvstændig anlægsgartner på 8. år.

Det har længe interesseret hende at se vand som en ressource, og med uddannelsen til regnvandskonsulent er der blevet flere muligheder for LAR.

”Det er meget lettere at komme i gang med en LAR-løsning, end jeg først troede. Det er for eksempel ikke så omkostningstungt. Og nu har jeg fået flere idéer til, hvordan man kan lege med vand i både haver og områder ved boligforeninger.”

Mangler viden hos boligejere
Den typiske opgave i Heidis firma Calanthe ApS er totalløsninger ved nybyggede huse. Det kan både være belægningsdelen, græsplæner, bed osv. Ved hver opgave sætter Heidi afledning af regnvand på dagsordenen.

”Mit indtryk er, at de fleste private boligejere ikke ved så meget om mulighederne. Heller ikke, at de kan spare penge. Men når jeg fortæller om mulighederne, både de økonomiske og for at genbruge regnvandet, bliver de begejstrede. Vand i en have vækker i det hele taget begejstring, oplever jeg.”

Flere samarbejdsmuligheder
At deltage på uddannelsen som regnvandskonsulent har givet Heidi et værdifuldt netværk.

”Uddannelsen gav mig vigtig indsigt i, hvem jeg kan arbejde sammen med om hvad, når det gælder LAR-anlæg. Det kan fx være VVS'ere og kloakmestre. I dag har jeg stadig kontakt med en af de andre fra ’mit’ hold i forhold til at udveksle kundekontakter.”

Et område i vækst
Hedis firma holder til i Tølløse på Sjælland. Hun har netop indgået en aftale med Holbæk Kommune om LAR-anlæg i kommunens private haver.

”Jeg hører om flere og flere kommuner, der sammen med fx forsyningsselskaber vil opfordre til forskellige LAR-løsninger. Jeg er sikker på, der venter mange arbejdsopgaver fremover i den retning, både for os anlægsgartnere og for andre faggrupper.”

Her kan du se en oversigt over alle færdiguddannede regnvandskonsulenter