Udvikling og test af luftrensere og filterteknologier

Stig  Koust

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 51.

Luftrensere

Udvikling og test af luftrensere og filterteknologier

På Teknologisk Institut hjælper vi virksomheder med at udvikle og dokumentere effekten af renluft-løsninger overfor sundhedsskadelige partikler og gasser, både inde og ude. Det gør vi ved at kombinere ekspertviden på området med topmoderne testfaciliteter og udstyr.

Mobile luftrensere

Teknologisk Institut har stor erfaring med at dokumentere mobile luftrenseres evne til at nedbringe mængden af sundhedsskadelige partikler og gasser. Vi kan teste effektiviteten overfor en lang række forureningskilder, som giver årsag til ubehag, lugtgener og sygdom, for eksempel

  • Tobaksrøg
  • Støv
  • Allergener
  • Vira
  • Bakterier
  • Gasser (f.eks. TVOC, ammoniak og formaldehyd)

Dette kan gøres både i et miljø med luftbårne testaerosoler og ved rensning af overflader. Vi kan skræddersy en bred vifte af tests, som kan hjælpe jer i udviklingen af mere effektive luftrensere.

Udbudsgivere og myndigheder

Vi kan yderligere rådgive udbudsgivere og myndigheder om mobile luftrensere på baggrund af vores brede kendskab til forskellige renseteknologier og omfattende erfaring i test og udvikling. Det skal sikre jer indkøb af de mest effektive renseløsninger til den bedste pris, der opfylder jeres eksakte krav og behov.

Ekspertudtalelse om cigaretrøg og luftrensning

Vi ser i særlig grad, at mobile luftrensere indkøbes og anvendes som et værktøj til plejepersonale hos borgere, som ryger.

Cigaretrøg giver anledning til forskellige typer af luftforurening og kræver derfor de rette teknologier. Vi har sammenfattet en kort guide til at forstå problematikken og de mulige løsninger her:

  

Sammenlignelig dokumentation

Uanset om du er producent eller myndighed, er det vigtigt, at du har en ensartet og sammenlignelig dokumentation for, hvor godt dit luftrensningsprodukt virker.

Derfor har Teknologisk Institut udviklet en testmetode, der viser, hvor meget ren luft en luftrenser kan producere i timen (såkaldt Clean Air Delivery RateCADR”). CADR er en internationalt anerkendt målestandard.

Metoden kan samtidig bruges til at vurdere, hvor stort et rum en given luftrenser kan servicere under forskellige forhold. Til formålet har vi et dedikeret 20 m3 testkammer, hvor tilførslen af diverse forureningskilder kan kontrolleres og monitoreres i realtid.

Læs også