Varmepumper

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202514

Varmepumper

Varmepumper

Varmepumper er en af de mest vigtige teknologier på vejen mod det fossilfrie Danmark, og både i Danmark og resten af EU har politikerne set varmepumper som nøglen til en større udrulning af vedvarende energi, herunder el produceret i vindmøller.

I Danmark har vi en lang tradition for at anvende varmepumper, men markedet har aldrig nået de samme højder som i vores nabolande, og selvom der gennem årene har været mange massive politiske tiltag på området, er det stadig en teknologi, der er sikker og veldokumenteret, men som desværre også lider lidt under manglende kendskab i befolkningen. De seneste års svingende energipriser og nye krav til olietanke mv. har dog givet branchen et tiltrængt pust, men potentialet er stadig meget stort.

På Teknologisk Institut har vi gennem årene haft mange aktiviteter inden for varmepumpeområdet. I mere end 30 år har vi hjulpet danske virksomheder med alt lige fra akkrediterede prøvninger til opkvalificering af installatører. Vi har rigtigt meget at tilbyde dig og din virksomhed, når du vil på markedet, f.eks. med en ny produktserie.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Akkrediteret prøvning af alle typer af varmepumper og airconditionsystemer i verdens mest moderne testlaboratorium
  • Udvikling af nye systemer, herunder anvendelse af naturlige kølemidler og nye reguleringssystemer
  • Produktudvikling af systemer målrettet de nye produktkrav (f.eks. de nye energikrav i bygningsreglementet og ecodesign direktivet)
  • Uddannelse af installatører og rådgivere inden for varmepumpeteknologien
  • Rådgivning om national og international lovgivning og dokumentation af udenlandske godkendelser
  • Rådgivning om nye standarder inden for varmepumpeområdet

Teknologisk Institut har desuden sekretariatet for Varmepumpeordningen (VPO), som er en kvalitetssikringsordningen for varmepumpeinstallatører. Oplysninger om VPO kan findes på hjemmesiden www.vp-ordning.dk

Herudover har vi en lang række ydelser inden for store varmepumper (til industri og fjernvarme), som du kan læse mere om her:

Test af varmepumper

Vores varmepumpelaboratorium i Aarhus tilbyder en bred vifte af test og prøvninger af alle typer varmepumper. Vi tester efter følgende standarder:

  • DS/EN16147 – test af brugsvandsvarmepumper
  • DS/EN12102 – måling af støjniveau
  • DS/EN14511 – test af varmepumper og klimaanlæg
  • DS/EN14825 – SCOP prøvning

Cases

Rådgivning af private

Teknologisk Institut har desværre ikke ressourcer til at hjælpe private med spørgsmål om varmepumper.

På Energistyrelsens hjemmeside, www.ens.dk/forbruger/varme/varmepumper, kan du finde en liste over varmepumper.

Du kan også kontakte Energitjenesten, www.energitjenesten.dk, som kan hjælpe private med spørgsmål om energi, herunder varmepumper.