Solenergi

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Billedet viser et solcellepanel, hvor solen giver genskin i panelerne

Solenergi

Én times solenergi er nok til at dække hele verdens årlige energibehov. Solenergi kan anvendes til både opvarmning, varmt vand, elektricitet og køling. Solenergi er derfor en vigtig energikilde i fremtidens energiforsyning, ikke mindst i forbindelse med bygninger.
 
Solenergi er den største vedvarende energiressource og repræsenterer på globalt plan en sektor på samme niveau som vindkraft. Teknologien til udnyttelse af solenergi kan opdeles i termiske (solvarme) og elektriske (fotovoltaiske) systemer. Anlæggene kan enten fungere decentralt eller i tilknytning til el- og varmeforsyningsnettet, og der er således et enormt spektrum af muligheder. Her kan du læse mere om solceller og solvarme.
 
Siden begyndelsen af 1980’erne har Teknologisk Institut deltaget i udviklingen af solenergiområdet i Danmark. Vores primære fokusområder er prøvning, kvalitetssikring og rådgivning. Instituttets indsats på området er spredt ud på flere forskellige divisioner og centre, alt efter hvilket speciale det drejer sig om: Termisk solenergi, solceller, materialer, energilagring, bygningsintegration osv.
 
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
 
  • Rådgivning om f.eks. solceller, solvarme, udbud og forprojektering samt teknisk due diligence
  • Rådgivning om lovgivning og krav
  • Kvalitetssikring og test ifm. f.eks. inspektion og anlægskontrol, prøvning af moduler, måling af solceller, vekselrettere, spændingskvalitet, lade/aflade effektivitet og batterikapacitet samt meteorologiske målinger og horisontfotografering
  • Gennemgang og vurdering af projektmateriale og tilbud
  • Kurser og undervisning for bl.a. installatører og energirådgivere
  • Anlægsberegninger og udvikling af beregningsværktøjer
  • F&U projekter og samarbejder
 
Vi rådgiver kommuner, erhverv, boligforeninger og myndigheder samt investorer, anlægsejere, producenter og installatører m.fl.
 
Felt- og laboratoriemålinger
 
Billedet viser en del af Villa Vision, som ligger på Teknologisk Institut i Taastrup. Billedet viser en del af taget og solcellerne.
Vores specialister har stor viden om termisk og elektrisk udnyttelse af solenergi og udfører målinger og evalueringer af anlæg, både på anlægssted og i laboratoriet. Her kan du læse mere om Solenergilaboratoriet.
 
Teknisk Due Diligence
 
Teknisk due diligence (TDD) kan omfatte simulering af ydelser og projektgennemgang af uopførte anlæg samt gennemgang af et eksisterende anlægs tilstand, valg og match af komponenter mv. Vi tilbyder udførelse af TDD i den detaljeringsgrad, som I har brug for.
 
Case - Solcellepark i Andalusien, Spanien
 
Billedet viser en del af en solcellepark i Spanien.
På vegne af en dansk investor blev der udført en TDD af en solcellepark i Andalusien i Spanien på 1 MW bestående af ca. 12.000 CdTe-solcellemoduler.
 
Opgaven bestod dels af teknisk gennemgang af hele projektmaterialet og dels teknisk bistand på stedet under afleveringsforretningen mellem totalleverandøren og investoren.
 
Formålet var bl.a. at kontrollere kvaliteten af design, konstruktion, og komponenter samt sikre overensstemmelse ml. elproduktion, dokumentation og kontrakt.
 
Tilskudsmuligheder
 
Der findes forskellige tilskudsmuligheder for virksomheder, som skal have udført test eller indgår i et samarbejde med en videninstitution som Teknologisk Institut. Vi tilbyder test og samarbejde om et konkret projekt samt hjælp til at finde de rette tilskudsmuligheder, f.eks. GLEEB (Green Lab for Energy Efficient Buildings), Videnkupon og InnoBooster.
 
Rådgivning af private
 
Teknologisk Institut yder hjælp til private med spørgsmål om solenergi på almindelige konsulentvilkår.
 
Henvendelser fra private henvises i øvrigt til Energitjenesten, som kan hjælpe private med spørgsmål om energi, herunder solenergi.
 
Du kan også finde nyttig information om solenergi på Bolius’ hjemmeside