Få økonomisk støtte til kompetenceudvikling

Peter  Toftekær

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 66.

Kompetencefond

Få økonomisk støtte til kompetenceudvikling

Vidste du, at du har mulighed for at søge støtte til kompetenceudvikling? 


Hvis du ønsker at dygtiggøre dig gennem et kursus eller en uddannelse, så er der en god chance for, at du kan søge tilskud gennem en kompetencefond. På den måde kan din arbejdsgiver sende dig på kursus og få hele eller dele af kursets pris refunderet af kompetencefonden. 

Kursusforløb der matcher Kompetencefonde 

Hvis du er offentlig ansat har du mulighed for at søge støtte 3 gange årligt. Nedenfor kan du finde eksempler på kursusforløb, der matcher med de formelle krav hos kompetencefondene.

Hos Teknologisk Institut kan du finde over 1.000 forskellige relevante kurser og uddannelser.

Spørgeguide

Tag vores spørgeguide og se, hvorvidt du har mulighed for at søge midler til kompetenceudvikling.

Populære kompetencefonde

Klik på nedenstående fonde for at se, hvilke krav der er gældende for de enkelte fonde, og hvordan du ansøger. 


De fleste fonde er oprettet som en del af overenskomstaftaler mellem arbejdsmarkedets parter. Fondene er både for dig, der arbejder i det offentlige - og i det private arbejdsmarked. Din mulighed for støtte til kompetenceudvikling vil også afhænge af, hvilken overenskomst du er ansat under. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken overenskomst du er ansat under, så kig i din ansættelseskontrakt. Alternativt kan du spørge din leder, tillidsrepræsentant eller HR-afdeling.

Hvorfor er kompetenceudvikling vigtig for dig som medarbejder? 

  • Du holder dig skarp og opdateret med nye færdigheder og kompetencer i et konstant skiftende arbejdsmarked.
  • Du øger din konkurrenceevne på arbejdsmarkedet. Du bliver mere attraktiv for arbejdsgivere, og du øger dine muligheder for at opnå nye og spændende opgaver, en bedre stilling eller måske forfremmelse.
  • Når du lærer nye ting og udvikler dine færdigheder, vil du føle dig mere kompetent og kvalificeret til at udføre dit arbejde.
  • Du kan også føle dig mere tilfreds i dit arbejde. Når du lærer nye ting, udvider du din horisont, du styrker din selvtillid og dit selvværd.

Hvorfor er det vigtigt at udvikle dine medarbejderes kompetencer? 

Som arbejdsgiver er der mange fordele ved at hjælpe med at holde medarbejdernes kompetencer opdaterede og relevante. Det kan bidrage til:

  • Øget produktivitet og konkurrenceevne for virksomheden.
  • Mere effektive medarbejdere, der hele tiden lærer nyt.
  • Øget motivation og tilfredshed blandt medarbejdere på arbejdspladsen, fordi de føler sig værdsat.
  • Medarbejderne vil føle en større tilknytning til virksomheden, når de oplever, at deres arbejdsgiver investerer i deres faglige og personlige udvikling og fremtid.
  • Større tilknytning til virksomheden, der kan føre til lavere sygefravær og øget tilfredshed med arbejdet blandt medarbejdere. Det kan igen kan øge virksomhedens overordnede produktivitet og effektivitet.
  • At styrke virksomhedens omdømme og tiltrækningskraft i omverdenen. Når en virksomhed investerer i sine medarbejdere, ses det som et tegn på, at medarbejdere bliver værdsat.

Hos Teknologisk Institut kan du finde over 1.000 forskellige relevante kurser og uddannelser, der kan søges om tilskud til. 
 

Kan du ikke få dækket omkostningerne for din kompetenceudvikling?  

Hvis du ikke kan få bevilling til din kompetenceudvikling gennem kompetencefonde, og din virksomhed ikke kan dække udgifterne, kan du via din bruttoløn selv være med til at betale for hele eller dele af din kompetenceudvikling.

Læs mere om reglerne og fordelene ved en bruttolønsordning.


Er du ledig? 

Hvis du er ledig på ansøgningstidspunktet, kan du som udgangspunkt ikke søge fondsmidler. Til gengæld har du mulighed for at søge støtte til kompetenceudvikling gennem De regionale uddannelsespuljer for ledige.

Læs mere om reglerne og kompetenceudvikling for ledige, samt hvordan du forbereder dig til dit møde med jobcenteret. 

 

Kontakt og læs mere

Er du tvivl om, hvilket kursus du har brug for, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kursus@teknologisk.dk eller 72 20 30 00. Vi vil meget gerne hjælpe.


Teknologisk Institut hæfter ikke for, om kurser eller midler godkendes ved de enkelte fonde. Teknologisk Institut kan guide dig, men kan ikke garantere, at din ansøgning om fondsstøtte bliver godkendt hos fonden. Overstående guide og tilhørende sider er kun vejledende. Teknologisk Institut kan ikke sikre, at siderne altid vil indeholde opdaterede regler og betingelser. Det er dit eget ansvar at læse op på regler og betingelser for de enkelte fonde.