Kurser

Systemarkitekt, Practitioner

Få kendskab til anvendte arkitektur designmetoder og standarder, der sikrer at applikation og infrastruktur passer sammen. På dette kursus får du viden om, hvordan du udarbejder en systemarkitektur, som effektivt realiserer de funktionelle og ikke-funktionelle krav, samt hvorledes systemarkitekturen dokumenteres. En systemarkitekt benævnes også ofte som en løsnings-(solution) arkitekt.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 85 besvarelser

En del af IT-Arkitektuddannelsen

Kurset er et af de tre specialiserede IT arkitektkurser i Teknologisk Instituts certificerede IT-arkitekt uddannelse, som giver dig mulighed for at dokumentere dine kompetencer i henhold til en offentlig anerkendt model. Practitioner kurserne er overbygninger til det grundlæggende kursus IT Arkitekt, Foundation og gør det muligt for dig at specialisere og differentiere dig på et højere niveau.

Systemarkitekten har som mål at udarbejde systemarkitektur og overordnet systemdesign samt sørge for dokumentation af denne. Systemarkitekten formidler designet til relevante interessenter og yder bistand og rådgivning under det videre designforløb. På kurset opnås kendskab til anvendte arkitektur designmetoder og standarder, der sikrer at applikation og infrastruktur passer sammen og opfylder de funktionelle og ikke-funktionelle krav.

Læs mere om det samlede uddannelsesforløb.

Supergod underviser - godt tilrettelagt undervisning, krydret med historier fra rigtige problemstillinger. Lars Truelsen, Energinet.

Forudsætninger

Målgruppen er alle, som skal forstå eller kunne udarbejde en system-/løsnings-arkitektur. For at få det bedste udbytte anbefales det, at du har gennemført IT- arkitekt Foundation kurset og har bestået certificeringen.

På kurset lærer du, hvordan du effektivt udarbejder en arkitektur som en service, der sikrer at informationssystemet kvalitetsmæssigt imødekommer alle interessenters behov.

Indhold

 • Systemarkitektur – grundlæggende principper
 • Systemarkitektens ansvar og rolle
 • Arkitekturprocessen - udarbejdelse af en system/løsningsarkitektur
 • Udarbejdelse af Arkitektur Viewpoints
 • Teknisk arkitektur: Designprincipper og hvilke tekniske domæner de gælder for
 • Arkitektur perspektiver: Sikkerhed, performance, skalerbarhed, availability mm.
 • Arkitektur stil, patterns og principper
 • Systemarkitektens leverancer – udarbejdelse af en arkitektur beskrivelse (AD)
 • Kendskab til systemarkitektens værktøjer

 


Kursusmateriale

Kursusmaterialet består af egenudviklet kursusmateriale samt bogen ”Software Systems Architecture, Working With Stakeholders Using Viewpoints and Perspectives” af Nick Rozanski & Eoin Woods.

CertificeringLogo

På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Certificeringen koster kr. 3.495 ekskl. moms og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset. Hvis du vil certificeres på Practitionerniveau, kræves det, at du har dokumentation for bestået Foundation-certificering.

 • Antal spørgsmål: 8
 • Tid: 90 minutter (30 minutter ekstra hvis dansk ikke er dit modersmål)
 • Eksamen er casebaseret multiple choice på dansk
 • Du skal have mindst 65% rigtige svar for at bestå certificeringen.

Sprog

IT-arkitektuddannelsens moduler afholdes på dansk, med danske materialer og certificering. Har I som virksomhed interesse i, at modulerne afholdes på engelsk og med en engelsk certificering, kan dette sagtens lade sig gøre. Kontakt os for nærmere dialog.

Underviser

Flemming Hansen - underviser
Undervisningen foretages primært af Flemming Hansen, der har mere end 25 års erfaring med undervisning og rådgivning inden for arkitektur og design patterns. Han er certificeret instruktør og underviser inden for Forretningsarkitektur, Enterprisearkitektur og Løsningsarkitektur. Flemming har endvidere programmeringskompetencer indenfor C#, Java og C++, og kan systemudviklingsmetoderne: Objektorienteret samt struktureret analyse og design, datamodellering, Unified Process, UML, SCRUM og analyse. Flemming har desuden arbejdet med Service Orienteret Arkitektur og SOA design patterns. Flemming er certificeret IT Arkitekt på såvel Foundation som Practitioner niveau.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på