Kurser

Billede der illustrerer kurset

Kurser i IT-arkitektur

Ønsker du at øge dine kompetencer inden for IT-arkitektur, så har Teknologisk Institut både kurser og uddannelser for dig.

Få kendskab til IT-arkitekturprocesser og metoder, lær at udarbejde systemarkitektur og overordnet systemdesign – og bliv certificeret i Teknologisk Instituts IT-arkitektuddannelse.

Du kan enten tage hele IT-arkitektuddannelsen eller vælge enkelte kurser og lære præcis det specifikke inden for IT-arkitektur, som du søger.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   Ingen kurser opfylder dine filtre

   Men vi har 54 andre kurser inden for IT-arkitektur.

   Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

   Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

   Indtast venligst et validt navn
   Tilmelder nyhedsbrev
   Tak for din tilmelding
   Teknisk fejl

   Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk

   Hvad er IT-arkitektur?

   IT-arkitektur er den strukturelle opbygning af et IT-system. IT-arkitektur beskriver systemets design- og udviklingsprincipper og sammenhæng imellem dem.

   Flere end 1.100 personer har allerede deltaget på et IT-arkitekt kursus hos Teknologisk Institut. Du kan se på det enkelte kursus, hvor mange stjerner tidligere kursister har evalueret det til.

   IT-arkitektuddannelsen

   IT-arkitektuddannelsen er en national anerkendt uddannelse, der skaber en fælles referenceramme for en IT-arkitekts kompetencer – på flere niveauer.

    

   IT-arkitekt uddannelsen består af IT-Arkitekt Foundation modulet samt et practitioner-modul, hvor man kan vælge mellem modulet Enterprise-Arkitekt, System-Arkitekt og Teknologi-Arkitekt.

   Roller i IT-arkitektur

   Der findes en del forskellige roller inden for IT-arkitektur, alt efter hvilken retning du vælger at specialisere dig i. Med Teknologisk Instituts IT-arkitektuddannelse, kan du specialisere dig inden for følgende områder:

   • Enterprise-arkitekt

   Enterprise-arkitekten har som mål at sikre alle virksomhedens systemer og at udvikle en enterprise arkitektur. Det vil sige at forstå alle virksomhedens it-systemer og deres indbyrdes afhængighed. Enterprise-arkitekten sikrer forankringen i virksomhedens ledelse og sørger for, at denne bliver fulgt i praksis.

   • System-arkitekt

   System-arkitekten har som mål at udarbejde systemarkitektur og overordnet systemdesign samt sørge for dokumentation af denne. System-arkitekten formidler designet til relevante interessenter og yder bistand og rådgivning under det videre designforløb.

   • Teknologi-arkitekt

   Teknologi-arkitekten har som mål at sikre, at it-infrastrukturen lever op til de forretningsmæssige krav mht. sikkerhed, reliability og performance samt løbende at kunne vurdere infrastruktur-løsninger og foretage teknologiske til- og fravalg.

   TOGAF

   TOGAF® version 9 er et internationalt anerkendt rammeværk for udvikling og styring af Enterprise Arkitektur med udgangspunkt i virksomhedens behov og strategi. TOGAF® er på verdensplan det mest udbredte rammeværk til udarbejdelse af Enterprise Arkitektur og benyttes på tværs af stort set alle brancher og geografier. Mere end 80.000 IT-arkitekter og IT-professionelle verden over er certificerede i TOGAF® 9.