Kurser

Teknologiarkitekt, Practitioner

Lær at beherske teknologiarkitektens ansvarsområder og anvende relevante metoder og værktøjer til løsning af opgaver. På dette kursus får du kendskab til rollen som teknologiarkitekt, så du kan sikre, at IT infrastrukturen lever op til de forretningsmæssige krav mht. sikkerhed, reliability, performance mm. og du kan vurdere infrastrukturløsninger og foretage teknologiske til- og fravalg. En teknologiarkitekt benævnes også ofte som en infrastrukturarkitekt.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 11 besvarelser

En del af IT Arkitektuddannelsen

Kurset er et af de tre specialiserede IT arkitektkurser i Teknologisk Instituts certificerede IT arkitektuddannelse, som giver dig mulighed for at dokumentere dine kompetencer i henhold til en offentlig anerkendt model. Practitioner kurserne er overbygninger til det grundlæggende kursus IT Arktitekt, Foundation og gør det muligt for dig at specialisere og differentiere dig på et højere niveau. På dette kursus for teknologiarkitekten er der fokus på, at it infrastrukturen lever op til de forretningsmæssige krav mht. sikkerhed, reliability, og performance samt det løbende at kunne vurdere infrastruktur-løsninger og foretage teknologiske til- og fravalg.

Læs mere om det samlede uddannelsesforløb.

Underviseren var fantastisk til at binde teori og praksis sammen.
- Mikael Korsgaard Jensen, Herning Kommune

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har gennemført kurset IT Arkitekt, Foundation. Vi anbefaler desuden, at du har bestået Foundation certificeringen.

Kurset henvender sig til alle, som skal anvende IT arkitekturprincipper i deres daglige arbejde, fx teknologi arkitekter, systemudviklere og designere.

Jeg roser underviseren for sin måde at få skabt et univers, hvor alle føler sig trygge til at spørge ind til emnerne og evt. komme med ændringsforsalg.
- Torben Boe Sørensen, ATP

Indhold

 • Sammenhæng imellem applikationsarkitektur og teknologiarkitektur
 • Systemtopologier
 • Teknologioverblik
 • Mapning af applikationer på infrastruktur
 • Arkitektur Viewpoints
 • Arkitekturbyggeblokke
 • Konstruktion af drift services
 • Brug af teknologier og standarder inden for hardware, OS, DBMS, netværk, middelware m.m.
 • Arkitekturprincipper: Sikkerhed, performance, skalerbarhed, availability

 

Certificering Logo

På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Certificeringen koster kr. 3.495 ekskl. moms og er ikke indeholdt i kursusprisen. Hvis du vil certificeres på Practitionerniveau, kræves det, at du har dokumentation for bestået Foundation-certificering.

 • Antal spørgsmål: 8

 • Tid: 90 minutter (30 minutter ekstra hvis dansk ikke er dit modersmål)

 • Eksamen er casebaseret multiple choice på dansk

 • Du skal have mindst 65% rigtige svar for at bestå certificeringen.

Underviser

Flemming Hansen - underviser
Flemming Hansen har mere end 25 års erfaring med undervisning og rådgivning inden for arkitektur og design patterns. Han er certificeret instruktør og underviser inden for Forretningsarkitektur, Enterprisearkitektur og Løsningsarkitektur. Flemming har endvidere programmeringskompetencer indenfor C#, Java og C++, og kan systemudviklingsmetoderne: Objektorienteret samt struktureret analyse og design, datamodellering, Unified Process, UML, SCRUM og analyse. Flemming har desuden arbejdet med Service Orienteret Arkitektur og SOA design patterns. Flemming er certificeret IT Arkitekt på såvel Foundation som Practitioner niveau.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på