Biomasse fra landbrug og fødevarer - Korn og restprodukter fra korn
Vælg side
På Teknologisk Institut har vi både fokus på at udvikle produkter med korn, men også på at udnytte restprodukter i forarbejdningsprocessen.
På vores pilotproduktionsanlæg arbejder vi med hvede, majs, byg, rug osv. som alle indgår i foder eller fødevarer. Vi tester nye opskrifter og rådgiver om den optimale produktionsproces i forhold til, hvilket produkt man ønsker. F.eks. kan hvede og byg være forskelligt opbygget i forhold til, hvor proteinindholdet er størst. Forarbejdningen er dermed vigtig for at opnå det bedst mulige produkt. Læs mere her
I en produktionsproces vil der også være restprodukter, som kan udnyttes til andre mere værdifulde produkter. Et restprodukt er f.eks. klid, som kan udnyttes til proteiner og kulhydrater. Vi rådgiver omkring, hvorledes disse restprodukter kan udnyttes og hvorledes processen i forhold til specifikke udgangsmaterialer samt ønskede slutprodukter kan udvikles og opskaleres. Læs mere her
Vi tilbyder følgende teknologier:
- Formaling af korn og blanding til foderopskrift
- Pelletering til foderpiller
- Ekstrudering til foder og morgenmadsprodukter som havrefras eller cornflakes
- Kemisk og enzymatisk behandling