Aethon TUG på Sygehus Sønderjylland - Løsning

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Aethon TUG på sygehus.

Aethon TUG på Sygehus Sønderjylland - Løsning

TUG sørger for automatisk transport og levering af materialer fra lager og depoter til det sted, hvor tingene skal anvendes, og tilbage igen. TUG er udviklet til helt på egen hånd at bevæge sig rundt på sygehusets gange, selv at tage elevatoren til andre afdelinger, selv køre til sin dockingstation, samt selv at vide, hvem der har adgang til det den transporterer. Robotten arbejder 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, og klarer både faste og personlige leveringer på tværs af etager og afdelinger. På

TUG kan der monteres flere former for stativer, skuffer og vogne, hvormed TUG både kan transportere medicin, mad, affald, sengetøj, laboratoriske redskaber osv., eller hvad det enkelte sygehus specifikt har brug for.

TUG robotterne stiller ikke særlige krav til plads eller bygningskonstruktion, så derfor kan de nemt anvendes i eksisterende hospitalsbyggeri. Først skal hospitalet dog ”mappes”, hvor der genereres en 3D fil af hospitalets gange via en simpel proces. På figurerne ses det kort, der er blevet dannet for stueetagen på Åbenrå Sygehus. De fleste hospitalsdøre har automatiske døråbnere, så der skal blot monteres et såkaldt dør-relæ på de døre, som TUG skal igennem. Når TUG så nærmer sig en dør, sender den et signal til relæet, som aktiverer åbningen af døren. Til styringen af elevatoren blev der installeret en såkaldt elevatorkontrol af elevatorens normale servicepersonale. Når TUG nærmer sig elevatoren, så tjekker den via elevatorkontrollen, om der er andre, der bruger elevatoren, eller om der er nogen, der har tilkaldt den. Såfremt elevatoren er frit tilgængelig, vil TUG bestille den og overtage kontrollen.