Aethon TUG på Sygehus Sønderjylland - Om

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Aethon TUG på sygehus.

Aethon TUG på Sygehus Sønderjylland - Om

Projektet er etableret mellem Sygehus Sønderjylland, Aethon og Teknologisk Institut.

Projektet viste, at TUG levede op til alle forventninger. Den tekniske del fungerede stabilt og uden fejl. Robotten fungerer godt i levende omgivelser og kører uden problemer rundt om forhindringer og lever op til forventningen om, at udstyret kan fungere sammen med mennesker. TUG har samtidig en størrelse, så den nemt kan køre på gangene i såvel gammelt som nyt byggeri, og så den kan hente og aflevere varer direkte fra/til ”point of use”. Lanceringen af TUG er foregået uden større problemer, og de småfejl, der dukkede op, blev hurtigt korrigeret. Det var problemløst at etablere døråbning, elevatorkontrol, mapping af sygehuset og det var også nemt at ændre ruter og at tilføre flere destinationer. Samtidig har Aethon et support koncept med 24-timers overvågning af robotten, som virkede effektivt.  Endelig er sygehusets medarbejdere tilfredse med TUG’en, og patienter og besøgende er positive over at have en robot kørende på gangene.

I lyset af tilfredshedsanalyserne for personalet betyder business casens resultater med tilbagebetalingstider på ca. 2,5 år, at investeringen i TUG er en rentabel investering, der bør frigøre personalet i et væsentligt omfang og skabe positive effekter, såsom en mindskning af stress hos personalet.  Og dermed kan anvendelsen af TUG’s hos sygehuse være med til at understøtte de effektiviseringsaktiviteter, som mange sygehuse udfører i disse år.

Er man interesseret i at følge projektet og dets resultater og de danske oplevelser med TUG'en tæt, er der oprettet en national følgegruppe for projektet. Her vil interesserede kunne stille opklarende spørgsmål direkte til projektgruppen. Den nationale følgegruppe er ikke åben for medier - kun folk med faglig og forretningsmæssig interesse i logistik-koncepter til hospitaler. Ønsker man derfor oprettelse i gruppen, bedes man kontakte os.

Testen af TUG er startet i oktober 2012 og projektperioden blev afsluttet sommeren 2013.

TUG er nu en implementeret del af Sygehus Sønderjyllands daglige drift.