Bygningsskader og tilstand - Tilstandsvurdering og skadesanalyse

Allan Skydsbæk Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 12.

Betonskader

Bygningsskader og tilstand - Tilstandsvurdering og skadesanalyse

Konstruktioner af beton har almindeligvis en rigtig god holdbarhed, selv om materialet anvendes i forskellige miljøer og konstruktionstyper.

En række faktorer kan imidlertid medføre en kortere levetid end forventet som følge af et uhensigtsmæssigt design, materialefejl, udførelsesfejl, ændrede eksponeringsforhold eller en pludselig opstået skade som følge af fx en brand eller påkørsel.

Derfor er det vigtigt at vurdere betonkonstruktioners tilstand løbende for at opretholde deres funktion med minimale udgifter til drift og vedligehold.

På Teknologisk Institut udfører vi betonundersøgelser som en kvalitetskontrol i byggefasen. Vores undersøgelser bruges også i forbindelse med en tilstandsvurdering før en renovering samt til skadeopklaring.

På Teknologisk Institut har vi alt fra simpelt til avanceret udstyr til at udføre undersøgelserne samt et stort laboratorium til undersøgelse af evt. udtagne prøver.

På denne baggrund kan vores eksperter hjælpe fx bygherrer, rådgivere, materialeleverandører samt entreprenører med at vælge den korrekte udbedringsmetode, når der er begået fejl.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Uvildig dokumentation af betonkonstruktioners kvalitet
  • Vurdering af betonkonstruktioners tilstand og behov for renovering
  • Opklaring af årsag til skader på betonkonstruktioner
  • Fastlægge skadesomfang
  • Udføre laboratorieprøvning af beton
  • Vurdering af restlevetiden
  • Undersøgelse af betonreparationers kvalitet
  • Overvågning af betonkonstruktioners tilstand