Energirenovering - Indeklimaforhold ved energirenovering

Thomas  Witterseh

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 11.

Indeklimaforhold ved energirenovering

Energirenovering - Indeklimaforhold ved energirenovering

I forbindelse med energirenovering kan der, ud over en energibesparelse, ofte opnås en forbedring af indeklimaet. En tætning og efterisolering af facaden kan fx hæve den indvendige overfladetemperatur, hvilket øger komforten og mindsker trækgenerne. Man kan dog risikere, at en forbedring af nogle indeklimaforhold kan medføre en forringelse af andre, hvis ikke renoveringsprojektet tænkes grundigt igennem.

Ventilationen i den renoverede bygning er fx afgørende for indeklimaets kvalitet. Er luftskiftet for lavt fordi bygningen er blevet for tæt, resulterer det i problemer med dårlig luftkvalitet og kondensdannelse på vinduerne. Derudover kan f.eks. høje temperaturer resultere i tørhedsfornemmelse, hovedpine og koncentrationsbesvær. Er der mekanisk udsugningsanlæg i bygningen, kan en tætning af facaden resultere i nye trækgener, når erstatningsluft skal finde vej ind i boligen. I forbindelse med en renovering introduceres der endvidere ofte mange nye materialer, der via deres afgasning kan forringe luftkvaliteten.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning om indeklimaforhold ved planlægning og udførelse af energirenovering
  • Rådgivning om materialevalg og luftkvalitet