Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier - Batterianlæg og grøn omstilling

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

Prøvningsordning oktober 2019

Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier - Batterianlæg og grøn omstilling

Det er en målsætning, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050. Batterianlæg i kombination med solceller øger andelen af vedvarende energi og bidrager til at opfylde Danmarks klimamål.

Hvis danskerne bedre udnytter den lokale solenergi med et batterilager, så vil de aflaste el-nettet. I forhold til forudsigelserne, at solceller og batterianlæg i 2030 ventes at levere 132 megawatt (Energinet), så vil egenproduceret grøn energi udgøre en meget lille del af det samlede elforbrug i 2030.

Udviklingen afhænger også af politisk styring mht. afgifter og lovgivning, hvilket vanskeligt kan forudsiges. En mulighed kan blive at integrere batterianlæggene, så de understøtter både den lokale forbruger og elnettet. Veldokumenterede og fuldt sammenlignelige data for de installerede anlægs ydeevne vil også her være essentielt.