IPR og strategi

Lene  Grønning

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 38.

IPR og strategi

IPR og strategi

Udvikler du eller din virksomhed nye teknologier, produkter og services, er det ofte en forretningsmæssig nødvendighed at forholde sig til, hvordan I ønsker at håndtere og beskytte de intellektuelle ejendomsrettigheder. IPR - Intellectual Property Rights - omfatter alle former for beskyttelse af teknik, forretningskendetegn, design, brugskunst og litterære værker gennem patenter, brugsmodeller, varemærker, ophavsret og design.

Evnen til at skabe, udnytte og dele viden er blevet afgørende for virksomheders succes. Beskyttelse af intellektuelle rettigheder (IPR) er derfor et afgørende værktøj for mange virksomheder i kampen om at komme først til markedet. Ved at overveje, hvilken type IPR der egner sig bedst til jeres produkt, ydelse, varemærke eller andet, og herefter sikre sig den, opnår din virksomhed en stærk konkurrencemæssig fordel.

IPR og den offentligt tilgængelige IPR-litteratur kan også anvendes mere udviklingsorienteret – bl.a. til at sikre, at du ikke krænker andres rettigheder inden for det felt, hvor du bevæger dig. I et bredere perspektiv kan IPR-litteraturen anvendes til kreativt input til innovations- og udviklingsprocesser. IPR-litteraturen er rig på eksempler på interessante tekniske løsninger, som muligvis kan bringes i anvendelse på nye måder. IPR-litteraturen kan således anvendes aktivt i jeres udviklingsprocesser til at skabe nye indsigter, inspiration til nye tekniske løsninger, og til at fremsøge mulige samarbejdspartnere til både ind- og udlicensering af teknologi.  

Hvad kan Idé & Vækst, Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Vi rådgiver både virksomheder og opfindere i kreativ, kommerciel og strategisk brug af IPR. Det gør vi blandt andet ved at:

  • Indhente vigtig viden fra IPR-litteraturen, som kan danne baggrund for nye udviklingsprojekter og ideer
  • Udføre teknologiscreeninger i IPR-litteraturen med udgangspunkt i din idé
  • Vurdere beskyttelsesmulighederne for din idé
  • Analysere de kommercielle og forretningsstrategiske motiver til at beskytte din idé og sikre den bedst mulige beskyttelse
  • Identificere relevant viden, kompetencer og ressourcer, som kan bidrage til at udvikle din ide
  • Sikre, at du opnår beskyttelse på det rigtige tidspunkt i relation til dine muligheder for at nyttiggøre din idé.

 

Bemærk, at hvis du har en god idé, som du gerne vil have rådgivning til, så skal du sende den ind til os via vores hjemmeside opfind.nu - tryk blot på den grønne knap:

Send din idé ind til os her