Murværk og tegltage - Udvikling af nye typer tegl

Arash  Ehtesham

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 96.

Tegl

Murværk og tegltage - Udvikling af nye typer tegl

Udviklingen af teglprodukter står aldrig stille, og nye typer tegl vinder indpas på markedet. Det kan være nye teglprodukter til energirenovering, renovering såvel som nybyggeri.

Blandt de nye typer tegl ses f.eks. beklædningsteglsten, som er efterspurgt af bl.a. arkitekter, og disse benyttes i stigende grad til især byggeri i stor skala. Udenlandske produkter inden for kategorien beklædningstegl er kendte, men efterspørgslen har også fået danske teglproducenter til at udvikle på nye typer teglsten for at sætte den i produktion. De teglelementer, der kan være tale om inden for benævnelsen beklædningstegl, er flade teglelementer til facader, men også til tagbeklædning med mindst 30 graders hældning.

Gennem projektsamarbejder udvikler Teknologisk Institut løbende testmetoder til nye typer tegl, der kommer på markedet, f.eks. beklædningstegl og teglskaller. Ved udvikling af nye tegltyper kan Teknologisk Institut bidrage med rådgivning i forhold til de overordnede problematikker, som man skal være opmærksom på samt rådgivning om prøvning før anvendelse i byggeriet.

Hvad kan Teknologisk Institut bl.a. hjælpe dig med?

  • Udvikling af nye produkter og konstruktionsprincipper
  • Rådgivning på produktniveau
  • Prøvningsplaner for nye tegltyper – herunder mekanisk styrke, frostfasthed, praktisk bearbejdelighed
  • Rådgivning om problematikker vedr. fastgørelse, f.eks. vindsug, vibrationer, regnbelastning
  • Løsning af problematikker vedr. den underliggende konstruktion, f.eks. tæthed, robusthed og statik