Ny chef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

Henrik Jacobsen, centerchef hos Teknologisk Institut pr. 1. januar 2024.

Ny chef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter

Henrik Jacobsen tiltræder som centerchef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter i Odense pr. 1. januar 2024.


Teknologisk Institut styrker ledelsen af robotteknologicenteret i Odense.

Den nye kaptajn ved robotroret bliver et kendt ansigt i både robotbranchen og centeret. Det er nemlig Henrik Jacobsen, som "vender hjem" – nu i rollen som centerchef.

– Teknologisk Institut har en vigtig rolle i at hjælpe danske virksomheder med at navigere i de mange muligheder, som robotteknologi og kunstig intelligens rummer. At hjælpe virksomheder med at udpege de teknologier, som vil løfte den enkelte virksomhed, udvikle det, som ikke findes på markedet endnu, og endeligt få det til at virke i samarbejde med industrielle partnere. Det er en opgave, jeg ser meget frem til at løfte og accelerere sammen med alle de gode folk på Instituttet og resten af robotbranchen, siger Henrik Jacobsen.

Henrik Jacobsen kommer til at stå i spidsen for et internationalt førende robotinnovationscenter med 40 specialister inden for blandt andet industriel automatisering, kvalitetskontrol med vision, kunstig intelligens, mobile robotter og droner.

Accelerere Danmarks anvendelse af robotteknologi

Henrik Jacobsen kommer fra en stilling som administrerende direktør for Odico, men var før det – i perioden fra 2018 til 2022 – ansat på Teknologisk Institut i Odense med ansvar for forretningsudvikling.

– Danske industrivirksomheder efterspørger i stigende grad rådgivningsydelser inden for automatisering – både i fremstillingsindustrien og i en række nye domæner med stort potentiale for automatisering. For at kunne imødekomme den efterspørgsel – og endnu bedre understøtte, at Danmark accelererer sin anvendelse af robotteknologi – tiltræder Henrik Jacobsen pr. 1. januar 2024 stillingen som chef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Henrik Jacobsen har en mangeårig baggrund og netværk i robotindustrien, og hans CV tæller ansættelser som Vice President for International Business Development i Blue Ocean Robotics, CEO for Arkitektgruppen, CEO i Aluwind, CEO i Væksthus Syddanmark samt Vice President i ABB Robotics.

Jacob Kortbek, som har haft rollen som centerchef med ansvar for robotteknologi siden 2022, fortsætter som en aktiv del af centerledelsen som souschef.
 

"Teknologisk Institut har en vigtig rolle i at hjælpe danske virksomheder med at navigere i de mange muligheder, som robotteknologi og kunstig intelligens rummer," siger Henrik Jacobsen.

Om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut blev grundlagt i 1906 af en nytænkende mand ved navn Gunnar Gregersen med ét overordnet formål:

At hjælpe danske virksomheder med at nå nye højder gennem ny teknologi.

117 år senere er vi over 1.000 specialister på tværs af Danmark, som arbejder med at udvikle, demonstrere og teste industriparate løsninger med udgangspunkt i virksomhedernes behov. Til gavn for den enkelte virksomhed og til gavn for samfundet. Fokus er fortsat teknologi for en bedre fremtid.

I Odense er vi specialister i robotteknologi og kunstig intelligens, og står klar, når virksomheder har brug for en uvildig, nytænkende teknologipartner.