Planters luftrensende egenskaber

Jakob Skov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 42.

Almindelig bregne i klimakammer

Planters luftrensende egenskaber

Hvor gode er de forskellige plantearter egentlig til at rense luften indendørs? Vi har udviklet en testmetode, der kvantificerer effekten af den enkelte plante.

Mange potteplanter markedsføres som luftrensende, når det handler om at reducere støvpartikler, CO2 og flygtige stoffer fra møbler, byggematerialer og maling. Markedsføringen af de forskellige potteplanters effekt tager i høj grad afsæt i et studie udført ved NASA i 1980’erne, men det er egentlig ikke berettiget, da studiet kun viser effekten, men ikke kvantificerer den.

Mål den nøjagtige effekt
På Teknologisk Institut kan vi ved hjælp af en standardiseret test kvantificere effekten på præcis den planteløsning, som du ønsker. Vi rådgiver også om, hvilke faktorer der gør sig gældende i forhold til planters luftrensende egenskaber.

Fakta

Læs mere om luftrensning med planter

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med: 

  • En standardiseret test af planters evne til at fjerne formaldehyd, som er et meget udbredt flygtigt kemisk stof i vores indeklima.
  • Supplerende tests af hvor godt planter fjerner en bred vifte af flygtige stoffer (VOC’er) i indeklimaet.
  • Karakterisering af planters effekt på indeklimaet, både i forhold til CO2, fugtighed og flygtige stoffer.
  • En testrapport, der kan bruges i markedsføring af plantens luftrensende effekt
  • Rådgivning og viden om planters luftrensende egenskaber.

Teknologisk Institut tilbyder klippekort på 5 timers sparring med kompetente specialister til 6.250 kr. Ønsker du et udvidet klippekort med flere timer, kan du kontakte os for et uforpligtende tilbud.