
Produktudvikling - fødevarer
Står I med en teknisk udfordring eller ønsker at ramme den helt rigtige smag i produktudviklingen af nye fødevarer eller drikkevarer, kan Teknologisk Institut hjælpe. Vi står klar med et samlet tilbud om adgang til viden om fødevareteknologi, fødevarelaboratorier inklusiv udviklingskøkkenet FoodtureLab, et sensoriklaboratorie samt pilotanlæg indenfor udvalgte applikationer.
Med denne adgang til viden og faciliteter som vores udviklingskøkken FoodtureLab kan din virksomhed udvikle de rigtige produkter på kortest mulig tid. Dette både indenfor nyere trends som plantebaserede produkter, fødevarer med insekter som ingredienser eller nye, innovative koncepter indenfor convenience, sundhed og snacking.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Produktudvikling
- Opskriftsudvikling: Hvordan sammensætter du dine ingredienser, så du rammer den ønskede smag og tekstur? Hands-on hjælp til udvikling og udvælgelse af prototyper.
- Nye ingredienser: Hvordan udvikler, udvælger og beskytter du nye ingredienser i din opskrift?
- Procesudvikling: Hvordan tilpasser du din proces for at ramme de ønskede egenskaber i jeres nye produkt?
- Holdbarhed: Hvor længe holder fødevaren sin kvalitet i forhold til farve, aroma og tekstur? Og hvordan forbedrer du eventuelt holdbarheden?
- Receptændringer: Hvordan kvalitetssikrer du ændringer i din recept?
- Fermentering: Hvordan udnytter du mulighederne indenfor fermentering?
Cases
Ny energidrik udnytter restressourcer og indeholder bæredygtigt protein
Bæredygtige proteiner og smagsmaskering driver den grønne udvikling
Brugen af danske ingredienser i udviklingen af sundere fødevarer skal styrkes
- Vegansk ost på danske råvarer
- Samarbejde giver nyt liv til dansk peberrod
- Innovativ kvarkdessert
- Insektjuice lavet på fårekyllinger er rig på B12 vitamin
- Nyt samarbejde skal udvikle glutenfrie produkter
- Ny naturlig fødevarefarve er velegnet til eksport
- Instant produkter
- Nu skal fremtidens fødevarer 3D printes
Se video om produktudvikling af fødevarer
Vi kan i forbindelse med din produktudvikling også hjælpe med:
Sensorik og forbrugertests
Mærkning og lovgivning
Fødevaresikkerhed
Analyse og karakterisering