Træ og overfladebeskyttelse - Træ og biobaserede materialer

Niels  Morsing

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 12.

Træbeskyttelse

Træ og overfladebeskyttelse - Træ og biobaserede materialer

På Teknologisk Institut forventer vi, at træ og andre biomaterialer vil spille en stadig større rolle i fremtiden som følge af ønsket om at gøre produkter og materialer mere bæredygtige.

Træ har altid været et af de foretrukne materialer i byggeriet, men i fremtiden vil biomasse (halm, alger, genbrugsmaterialer osv.) også få en større og større betydning ved udvikling af nye materialer, der imødekommer fremtidens krav til det ”Biobaserede samfund” – et samfund uafhængigt af fossile råstoffer.

Vores mange eksperter kan hjælpe med alt omkring prøvning og rådgivning inden for træbaserede produkter og ved udvikling og prøvning af ”biobaserede” materialer og teknologier.

Vi stræber efter at være byggebranchens foretrukne leverandør inden for området - en ambition, som bliver understøttet af vores avancerede laboratorier sammen med vores anvendelsesorienterede forskning i tæt samarbejde med kunder og videncentre i og uden for Danmark.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Vi tilbyder ekspertviden om træ og andre biobaserede materialer og produkter. Endvidere har vi avancerede faciliteter til prøvning af materialers fysiske og mekaniske egenskaber (levetid, fugtindhold og fugtbetingede bevægelser, holdbarhed, styrke og stivhed, misfarvning, biologisk holdbarhed (skimmel, svampe), osv. Vores ydelser omfatter bl.a. følgende:

 

Forskning

Teknologisk Institut deltager i en række forskningsprojekter, eksempelvis: