EMPIR, EMRP og EURAMET - Metrologi for meteorologi

Jan  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 36.

EMPIR, EMRP og EURAMET - Metrologi for meteorologi

Billede METEOMET (vindmølle)

Metrologi for Meteorologi (2010)

Der er i dag betydelige forskelle i beskaffenheden af de målinger, der foretages i Europa inden for meteorologi. Derfor er klimaregistreringer og vejrforudsigelser for upræcise.

Fremgangsmåde

Dette projekt fokuserer på sporbarheden af meteorologiske målinger af temperatur, tryk, luft, luftfugtighed inkl. retning og solar stråling og disse faktorers indbyrdes sammenhæng.

Som leder af gruppen for lufthastighed, samarbejder DTI med AU, der med egen vindtunnel kan skabe ekstreme vejrforhold. Vi arbejder med følgende tre problematikker:

  • Geografisk obstruktion af vinden adresserer vi med on-site kalibrering af lufthastighed ved at relatere emnets måling til lufthastigheden i 40 - 50 meters højde vha. LiDAR-teknik
  • Indflydelse af regn og frost forsøger vi at korrigere vha. temperatur- og nedbørsmåling
  • Sporbarhed etablerer vi ved lang tids sammenligning som on-site kalibreringsmetode.

Mål

Ved at implementere nye sensorer, procedurer og usikkerhedsvurderinger kan vi skabe bedre sammenlignelighed mellem meteorologiske målinger foretaget i EU.

Deltagere

DTI, INRIM/ Italien, CEM/ Spanien, CETIAT/ Frankrig, CMI/ Tjekkiet, CNAM/ Frankrig, GUM/ Polen, INTA/ Spanien, INTiBS/ Polen, JV/ Norge, MIKES/ Finland, NPL/ UK, PTB/ Tyskland, SMD (BE), SMU/ Slovakiet, SP (SE), UME (TR)

Vil du vide mere

Projektets hjemmeside

Kalibrering af anemometre

 

Logo Metology for Meteorology