Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

Prøvningsordning oktober 2019

Frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier

Flere tusinde danskere har solceller med tilkoblet batterianlæg, så de kan udnytte den vedvarende energi bedst muligt. Men hvordan vælger de det rette husstandsbatteri?

En frivillig prøvningsordning for husstandsbatterier skal sikre, at forbrugerne kan sammenligne forskellige batterianlæg og skabe gennemskuelighed på et voksende marked af husstandsbatterier.

Forudsætningen er, at danske importører mm. får testet husstandsbatterier til det danske marked på Teknologisk Institut. Resultaterne af disse tests bliver tilgængelige for forbrugere i en liste på denne side.

Prøvningsordningen er støttet af:

Bolius2Tekniq2DKsolcelleforening2DK elforbund2

En prøvningsordning vil skabe transparens på markedet for husstandsbatterier i Danmark. Ordningen giver forbrugerne et godt udgangspunkt for at vælge batterianlæg, siger senioranalytiker Henrik Sonne, Videncentret Bolius.

Batteritest afdækker bl.a.:

  • Realistisk opladning med solceller (giver et realistisk billede af effektiviteten for batterianlægget og dermed et bedre grundlag for at beregne økonomien ved anskaffelse)
  • Årsvirkningsgrad (en udfordring kan være et stort standby tab, det vil testen afdække)
  • Op- og afladning (uhensigtsmæssig selvafladning kan lukke batteriet ned, det vil testen afdække)
  • Tilgængelig kapacitet (i realistisk drift ofte lavere end angivet på datablad - idet der er et tab internt i batteriet)
  • Sikkerheds aspekter (uhensigtsmæssig ophedning)

Den frivillige prøvningsordning er en del af arbejdet under et dansk udviklingscenter for fremtidens fleksible energisystem, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet

Uddannelses-og forskningsministeriet jan 2019