Introduktion til 3D-print - Materialer

Brian Lykke Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 58.

Metalpulver i 3D-printer - aluminium

Introduktion til 3D-print - Materialer

På Teknologisk Institut tilbyder vi 3D-print i en række forskellige materialer – både metal og plastik. På plastsiden har vi mulighed for at printe i nylon, polystyren og hærdet epoxy, og på vores metalprintere printer vi i følgende materialer:

 • Titanium (Ti6AI4V)
 • Aluminium (AISi10Mg)
 • Rustfri stål (316L)
 • Værktøjsstål (H13)
 • Kobber (CuCr1Zr)
 • Inconel (625)

Vores 3D-printproduktion er samtidig i overensstemmelse med fødevarelovgivningen, og både titanium, aluminium, rustfri stål og nylon er godkendt til fødevarekontakt.

Vi er desuden leveringsdygtige af 3D-print i en række materialer ud over dem, vi selv har i produktionen. De mest udbredte er:

 • Inconel 718
  Inconel er en varme- og korrosionsbestandig nikkellegering, som er kendetegnet ved at have materialegenskaber med høj træk-, krybe- og brudstyrke. Inconel er velegnet til motorkomponenter, såsom krumtapaksler og tandhjul, og andre anvendelser hvor der gentagne gange veksles mellem varme og kulde under stor belastning. Tidligere var det meget udfordrende at fremstille emner i Inconel, men nu er de lette at printe, øger dermed mulighederne for anvendelse af metal i ætsende miljøer og omgivelser med ekstrem varme.

  Anvendelse: Rumfartsindustri, kemisk industri og i forbindelse med højtydende udstødningssystemer. Inconel er fx meget brugt til raketmotorkomponenter og andet udstyr, der udsættes for ekstreme miljøer.
 • Kobolt-krom
  Kobolt-krom er en superlegering, som primært består af kobolt og krom. Materialet er ligesom titanium kendt for sit høje styrke-til-vægt-forhold samt en fremragende krybe- og korrosionsbestandighed.

  Anvendelse: Kobolt-krom er oplagt til brug i luftfartsindustrien, og med dets lave nikkelindhold giver metallet også en fremragende biokompatibilitet, som gør det velegnet til brug i dentale og ortopædiske applikationer.
 • Værktøjsstål 1.2709
  Værktøjsstål med ultrahøj styrke og stor hårdhed. Materialet er desuden let at bearbejde efter 3D-printprocessen.

  Anvendelse: Sprøjtestøbeforme

Er du interesseret i at få printet i andre materialer end dem, vi har i produktionen? Så kontakt os for at høre om mulighederne.

Læs mere om nye materialer til 3D-print