Kalibrering og måleteknik - Præstationsprøvning

Peter Friis Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 88.

figur ringkalibrering

Kalibrering og måleteknik - Præstationsprøvning

Vil du sikre, at dit laboratoriums målinger er sammenlignelige med andre europæiske laboratoriers målinger? Få dokumentation med en ringkalibrering.

For laboratoriepersonale er det vigtigt at kende laboratoriets måleudstyrs evne til at måle korrekt. På Teknologisk Institut har vi mange års erfaring med at arrangere internationale ringkalibreringer hvorigennem virksomheder får dokumenteret, at deres målinger er sammenlignelige med de målinger, der laves i andre europæiske laboratorier. Vores store ekspertise på området gør os til en professionel og objektiv samarbejdspartner for dit laboratorium.

Sådan foregår en præstationsprøvning eller ringkalibrering

Præstationsprøvninger – også kaldet ringkalibreringer eller ”round robin tests” - foregår ved, at vi sender et kalibreret måleinstrument rundt til de deltagende laboratorier. Laboratorierne kalibrerer instrumentet med deres eget udstyr og i henhold til deres egen metode og sender resultaterne til os. Den analyse og rapport, vi udfærdiger til deltagerne, viser i hvilken grad den anvendte metode er sammenlignelig med det, der benyttes af andre europæiske laboratorier. Præstationsprøvning fungerer med andre ord som en blindtest, der viser laboratoriets evne til at måle korrekt.

Få dokumenteret laboratoriets kalibreringsmetode

Præstationsprøvninger er et yderst effektivt og tidsbesparende værktøj når man skal dokumentere sit laboratories anvendte kalibreringsmetode og beregnede måleusikkerhed.

Enkel måde at imødekomme kravene i ISO 17025 7.2.2.

At deltage i ringkalibreringer er den enkleste måde at imødekomme kravene i ISO 17025 7.2.2. De deltagende laboratorier får nemlig valideret deres metode, deres usikkerhedsbudget og målingens sporbarhed.

De udbudte ringkalibreringer er akkrediteret af DANAK iht. EN ISO/IEC 17043 (DANAK reg.nr. 512). Dette er obligatorisk i mange lande, hvis ringkalibreringsrapporten skal anvendes ifm. akkreditering. Se detaljeret specifikation af kalibreringsydelser og usikkerheder på www.danak.dk reg. nr. 512 og 200.

Deltag i en præstationsprøvning

Hvis du vil høre mere om vores løsninger eller deltage i en præstationsprøvning, så ring til Jan Nielsen på 7220 1236 eller send en e-mail til jnn@teknologisk.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

ILAC_DANAK_FORMATOversigt over præstationsprøvninger