Kalibrering og måleteknik - Nationale metrologilaboratorier

Jan  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 36.

Kalibrering og måleteknik - Nationale metrologilaboratorier

Teknologisk Institut er anerkendt for at have den største tekniske kompetence inden for metrologi på en række områder og er af Sikkerhedsstyrelsen udpeget som nationalt metrologilaboratorium (MI) på områderne:

Vores nationale metrologilaboratorier deltager i måleteknisk forskning og udvikling på højt, internationalt niveau, bl. a. gennem det europæiske metrologiforskningsprogram ”EMRP” for at styrke vores måletekniske viden og internationale kontakter. Vi deltager i den europæiske metrologiorganisation EURAMET og den danske metrologiorganisation DANIAmet.

Det nationale metrologilab for vand - og energiflow har det største akkrediterede måleområde i Europa fra 1 ml/h op til 425 m3/h - og on-site med laser doppler velocimetri (LDV) op til 17000 m3/h.

Inden for geometri er vi ligeledes udstyrsmæssigt i front med det nyeste inden for måleteknik, inklusiv CT Scanning, som er en anden måde at opmåle emner på. Via CT-scanning kan vi på meget kort tid foretage en komplet sammenligning mod en nominel CAD-model - med CT-scannet data fra emnet - både ind- og udvendigt.

Scanner - billede til "Nationale metrologilaboratorier"
 

Hvilke særlige fordele giver vores status som dansk nationalt metrologilab dig?

  • Vi har mulighed for at udstede certifikater med CIPM MRA logo, der dokumenterer sporbarhed på højeste internationale niveau.
  • Du har garanti for, at vores laboratorier og måleusikkerheder er blevet evalueret af internationale eksperter, og at vi deltager i sammenligninger på højeste niveau
  • Du får adgang til opdateret international viden om de nyeste tiltag inden for metrologi.