Klimaskærm og vinduer - Besigtigelser og skadesopklaring af klimaskærm og vinduer

Morten Jul Lægaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 32.

Bygningsfacade - Besigtigelse

Klimaskærm og vinduer - Besigtigelser og skadesopklaring af klimaskærm og vinduer

Når man i dag anskaffer sig nye vinduer og døre efterspørger man også et byggemateriale med følgende egenskaber:

tæt, funktionsdygtig, god energibalance, bidrage til et godt indeklima, optimalt dagslys, lyddæmpende, indbrudshæmmende, lang levetid, æstetisk tilpasning til facaden.

Nogle betragter vinduer og døre mere som et møbel end som et byggemateriale, og skal gerne fremstå som pæne byggekomponenter der pryder en hver facade

Der kan derfor nemt opstå situationer, hvor bygherre og leverandør bliver uenig om, hvorvidt vinduerne er i orden, og om de lever op til normer og aftaler, det er her Teknologisk Institut kommer ind med sin uvildige ekspertviden.

For at undgå lange, dyre og opslidende retssager mellem bygherre og leverandør kan Teknologisk Institut med kort varsel foretage en besigtigelse af vinduer og døre. Vi er uvildige og arbejder uafhængigt af særinteresser. Besigtigelserne består af en grundig gennemgang af vinduerne og evt. montagen, og der udfærdiges en rapport indeholdende vores observationer, vurdering og løsningsforslag.

Ligeledes opstår der situationer, hvor bygherre efter montage af vinduer eller døre observerer trækgener eller vandindtrængning i eller omkring vinduerne. Også i de situationer har Teknologisk Institut en stor faglig ekspertise og erfaring med at fejlfinde og lokalisere årsagen til problemet. Vi kan med Blowerdoor opbygge undertryk i huset, hvorefter vi med røgpind og/eller termografering kan lokalisere utætheder, ligeledes kan vi med vandpåvirkning og undertryk lokalisere vandindtrængning. Også denne type besigtigelser afsluttes med en rapport med observationer, vurdering og løsningsforslag.

Teknologisk Institut har gennem flere årtier arbejdet med vinduer og døre som enkelte elementer og hele facadeløsninger, vi har igennem dette arbejde oparbejdet en unik viden og er absolut eksperter inden for vinduer og døre i alle materialegrupper.

Hvad er der galt?

 • Er bygherre og leverandør uenig om kvaliteten
 • Er man i tvivl om elementerne lever op til lovet ydelser
 • Lever elementerne ikke op til forventet funktionsdygtighed
 • Trækker det ind ved elementerne
 • Er vinduerne utætte når det regner
 • Er der fejl og mangler ved montagen

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

 • Komme med en uvildig vurdering af om elementerne lever op til normer og aftaler
 • Undersøge og vurdere om elementerne lever op til de ydelser der er lovet
 • Undersøge og vurdere om elementerne lever op til den funktionsdygtighed som man kan forvente af de forskellige typer, og fremkomme med evt. løsningsforslag
 • Undersøge og vurdere om vinduerne lever op til forventet lufttæthed, og fremkomme med evt. løsningsforslag
 • Undersøge hvor og hvordan vandet trænger ind og komme med evt. løsningsforslag
 • Undersøge og vurdere om der er fejl og mangler ved montagen af elementerne og komme med evt. løsningsforslag

Se produktkort