Klimaskærm og vinduer - Konstruktioners isoleringsevne

Mads Borregaard Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 41.

Konstruktioners isoleringsevne

Klimaskærm og vinduer - Konstruktioners isoleringsevne

Få målt en konstruktions isoleringsevne (U-værdi) ved en fysisk afprøvning i en af Europas største hot boxe, med et målefelt op til 2,5 x 2,5 m.

Med en hot box er det muligt, næsten uafhængigt af konstruktionen, at måle isoleringsevnen for meget komplicerede konstruktioner. Resultatet kan anvendes direkte eller bruges som verifikation af teoretiske beregninger.

Konstruktionen som ønskes målt placeres mellem hot boxens kolde og varme kammer. Grundet en speciel dobbeltkammerkonstruktion i hot boxen er der kun et varmetab fra den varme sides inderste kammer. Ud fra temperaturforskellen, arealet og tilført effekt, kan U-værdien gennem konstruktionen bestemmes.

Testelementet placeres lodret i hot boxen og er derfor særdeles velegnet til at måle på vinduer, døre og porte, men kan også bruges til at bestemme U-værdier for skillevægge, murstensvægge, facadeelementer og meget andet.

Hot boxen kan desuden bestemme U-værdien for eksempelvis vinduesrammer, såfremt disse opbygges i en speciel tilegnet konstruktion.

Under testen er der mulighed for at bestemme overfladetemperaturer på emnet. Efter afsluttet måling kan man med et termovisionskamera tage billeder af testemnet og derved få illustreret kuldebroerne i konstruktionen.

Stigende krav til bygningers termiske ydeevne gør, at konstruktionerne i dag bliver mere og mere komplekse. Teoretisk korrekte udregning af isoleringsevne kompliceres, da eksempelvis hulrum og materialer med metalliske overflader er svære at regne på.

Der er desuden mulighed for at kombinere hot box testen med andre klimaskærms relaterede test, eksempelvis tæthed for luft og vand, vindlast, indbrudstest, repetitionstest og accelereret ældning.

Hot boxen lever op til de nyeste standarder på området (ISO 8990, EN 12567-1 og EN 12412-2).

Teknologisk Institut udfører målingerne i hot boxen akkrediteret.