Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 3/2021
Vælg side
LEDER: Der er et meget stort fokus på fremstilling af nye emballage- og retursystemer. Målet er at sikre større bæredygtighed, og det gælder naturligvis i høj grad indenfor fødevarebranchen, hvor ønsket er at sikre en mere bæredygtig produktion. Begrebet ”bæredygtighed” bruges i mange betydninger, men kravet om en større cirkularitet står meget centralt. Altså at emballagen skal kunne genanvendes – både hvis det er traditionelle plastemballager eller fx fiberløsninger.
Læs hele lederen her: Er bæredygtige emballager midlet eller målet?
Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.
Fra 2025 indføres udvidet producentansvar på alt emballage i Danmark. Det betyder, at virksomheder, der bruger emballage til at fylde egne produkter i, selv skal organisere og betale for indsamling og genanvendelse af deres emballageaffald.
Læs hele atiklen her: Udvidet producentansvar for emballage
De mekaniske egenskaber af plast, som styrke, sejhed, sprødhed, kompressibilitet, er afgørende for hvordan materialet kan anvendes. Egenskaberne vil dog ændres over tid, og kan føre til defekter som er svære at forudsige. Selv forskellige batches af samme polymertype kan have forskellige egenskaber og eventuelle defekter. Grunden kan findes i den nanostruktur der ligger skjult i materialet.
Læs hele atiklen her: Røntgen giver tidlig varsel om deformation og brud i plast
Nye muligheder i Plastlaboratoriet.
I visse produktionsmiljøer er et lavt kimtal afgørende for produktkvaliteten og det er derfor nødvendigt at dekontaminere overflader jævnligt.
Læs hele atiklen her: UV-C til dekontaminering