Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 3/2021

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

OBS: Billedet MÅ IKKE bruges af andre end BBI/Plast og Emballage! Billedet viser en bæredygtig fiberemballage til convenience-segmentet - kredit Re-bag/S&S

Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 3/2021

LEDER: Der er et meget stort fokus på fremstilling af nye emballage- og retursystemer. Målet er at sikre større bæredygtighed, og det gælder naturligvis i høj grad indenfor fødevarebranchen, hvor ønsket er at sikre en mere bæredygtig produktion. Begrebet ”bæredygtighed” bruges i mange betydninger, men kravet om en større cirkularitet står meget centralt. Altså at emballagen skal kunne genanvendes – både hvis det er traditionelle plastemballager eller fx fiberløsninger. 

Læs hele lederen her: Er bæredygtige emballager midlet eller målet?

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser forskellige typer af varer fra et supermarked på et indkøbsbånd - billedet er fra pixabayFra 2025 indføres udvidet producentansvar på alt emballage i Danmark. Det betyder, at virksomheder, der bruger emballage til at fylde egne produkter i, selv skal organisere og betale for indsamling og genanvendelse af deres emballageaffald.

Læs hele atiklen her: Udvidet producentansvar for emballage

Figuren viser, hvordan man ved at gennemlyse et plastemne med røntgen kan få data der indeholder et "fingeraftryk" af nanostrukturen i materialet

De mekaniske egenskaber af plast, som styrke, sejhed, sprødhed, kompressibilitet, er afgørende for hvordan materialet kan anvendes. Egenskaberne vil dog ændres over tid, og kan føre til defekter som er svære at forudsige. Selv forskellige batches af samme polymertype kan have forskellige egenskaber og eventuelle defekter. Grunden kan findes i den nanostruktur der ligger skjult i materialet.

Læs hele atiklen her: Røntgen giver tidlig varsel om deformation og brud i plast

Billedet viser et transportbånd i flere højder med blå plastflader - billedet er fra ColourboxNye muligheder i Plastlaboratoriet. 
I visse produktionsmiljøer er et lavt kimtal afgørende for produktkvaliteten og det er derfor nødvendigt at dekontaminere overflader jævnligt.

Læs hele atiklen her: UV-C til dekontaminering