Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 4/2021

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser forskellige typer af plastaffald, bl.a. plastflasker, sugerør, poser, blisterpakninger og plastetui

Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 4/2021

LEDER: Plastaffaldet i Danmark løber op i 350.000 tons hvert år. Mere end 200.000 tons ender på forbrændingen. Det er store mængder, og Danmark har da også en ambition om, at affaldssektoren skal være klimaneutral i 2030. Med udgangen af 1. halvår 2021 skulle Danmark til at sortere husholdningsaffald i 10 nye fraktioner. Baggrunden er naturligvis ønsket om at strømline og ensrette vores affaldsstrømme, så det bliver lettere at opfylde kravene til en cirkulær økonomi. Vi har tidligere forudset problemer med fx mælkekartoner, som efter planen skal sorteres som plast. Mælkekartoner er en forholdsvis banal affaldsfraktion, men trods dette er kommunerne løbet ind i problemer helt fra starten. Det viser bare hvor store udfordringer vi står overfor. Alligevel tror vi på, at udfordringerne kan løses og målsætningerne opfyldes. 

Læs hele lederen her: Fra genanvendelse af drikkekartoner til high-end plastprodukter

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en tegning af, hvordan låget på en dåse hænger sammen med en dobbelt bukket samlingHvordan virker låget på en øldåse? Hvis man i den store bog om emballager (The Wiley Encyclopedia of Packaging Technology), slår op hvordan låget på en øldåse sidder fast, finder man noget som billedet her til venstre. To stykker aluminium er foldet mellem hinanden og dette giver nok styrke til at holde dåsen sammen. 

Læs hele atiklen her: Hvordan virker låget på en øldåse?

Dette er ScanStar-stjernen som viser de fem nordiske landes navne samt en stjerne med skriften ScanStar - bruges til ScanStar-konkurrencen

De bedste emballageløsninger i de nordiske lande er fundet. I alt er der uddelt 14 priser til nordiske emballagedesignere, producenter og brugere i årets ScanStar-emballagekonkurrence.

Læs hele atiklen her: ScanStar-2021 - de bedste emballageløsninger i de nordiske lande er fundet

Billedet viser tre hest i galop på en ridebane. Billedet er taget af Julia Koppien (Unsplash) og brugt til artiklen "Kan det betale sig at spille på to heste" fra Medlemsinformation nr. 4-21 - må KUN bruges af BBI
Stigende priser og risiko for leveringssvigt har presset nogle danske plastproducenter til materialeskift. Hvor nogle stoler på leverandørens forsikringer, vil andre gerne sikre sig at en ny granulattype ikke ændrer produktkvaliteten. Vil man helgardere sig, er man nødt til at have mere end ét alternativ.  

Læs hele atiklen her: Kan det betale sig at spille på to heste?